Дирекция за национален строителен контрол възложи на Центъра за научни

...
Дирекция за национален строителен контрол възложи на Центъра за научни
Коментари Харесай

ДНСК възложи на УАСГ техническата експертиза за премахване на незаконния строеж в местността „Алепу“ 

Дирекция за народен строителен надзор разпореди на Центъра за научни проучвания и планиране (ЦНИП) към Университета по архитектура, строителство и геодезия да изготви техническа експертиза за унищожаване на противозаконния градеж в местността „ Алепу “.

ДНСК стартира използване на наредбите в член 225 от Закона за устройство на територията за унищожаване на осъщественото нелегално строителство в осъществяване на решението на Върховния административен съд от 16.11.2021 година С него съдът афишира за незначително разрешението за градеж № 100/10.09.2018 година на „ Алепу Вилидж“ АД за градеж: „ Курортен комплекс „ Алепу Вилидж “.

Експертизата е първата стъпка за унищожаване на противозаконното строителство на „ Алепу “. Тя ще включва проучване на положението на градивните уреди, както и самостоятелен механически разбор на масива и на построените уреди, основан на теренни и ситуационни данни.

Експертите на УАСГ ще дефинират размера на строително монтажните работи, които могат да бъдат отстранени без това да провокира срутване на земн
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР