Дирекция "Общински строителен контрол" на Столична община е издала заповед

...
Дирекция "Общински строителен контрол" на Столична община е издала заповед
Коментари Харесай

Общината нареди да се премахне оградата, която спира движението в кв. "Стрелбище"

Дирекция "Общински строителен надзор " на Столична община е издала заповед на компания "НИКМИ " АД да отстрани поставената оградата, която стопира придвижването по съществуващия път, който свързва жилищни блокове от кв. "Стрелбище " с бул. "Петко Тодоров ".

Поставената ограда по границите на парцела при бул. "България " и бул. "Акад. Ив. Гешов " попречва и достъпа до канализационен колектор и тръбопровод, като лимитира естествената им употреба. Съгласно закона компания "НИКМИ " АД има период за непринудено унищожаване на оградата, заяви пресцентърът на Столична община.

Вчера екипи на регион "Триадица " и на дирекция "Зелени системи " са описали и съществуващата растителност в границите на парцела и са издали наставления за притежателите.

От 2009 година статутът на терена е за зелена повърхност, като предназначението му е предпазено с смяна в Общия организационен проект на Столична община. На това съображение основните архитекти на Столична община през 2013 година и 2016 година отхвърлят да позволен смяна на Подробния организационен проект по направено от притежателите искане, която да разреши строителство. Със свои решения Върховният административен съд е отхвърлил отводите на Столична община. И досега основният проектант на София не е позволил смяна на Подробния организационен проект, като е върнал цялата процедура за наново съобщение.

Важно е да се знае, че за този терен няма нито влезнал в действие Подробен организационен проект, който да разрешава строителство, нито е издавано позволение за градеж, което на този стадий е само декларирано от притежателя предпочитание.

Позицията на Столична община в лицето на кмета на София и на основния проектант на Столична община е, че статутът на терена по Общ организационен проект, който има статут на закон, е за озеленяване и това не може да бъде променено. Целта на Столична община е да резервира терена за градска градина, като употребява всички законови механизми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР