Директорката на Софийската дирекция за национален строителен контрол арх. Юлия

...
Директорката на Софийската дирекция за национален строителен контрол арх. Юлия
Коментари Харесай

Уволняват директора на столичната ДНСК

Директорката на Софийската дирекция за народен строителен надзор арх. Юлия Дъбова ще бъде уволнена поради случая на Цариградско шосе, при който железен детайл от градеж падна и удари жена. Това заяви по време на брифинг районният министър Николай Нанков.

Арх. Дъбова ще бъде отстранена е края на седмицата, защото сега е в болнични. Освен директорката, ще бъдат глобени и строителят и надзорникът.

Вчера бе обявено, че по отношение на установени нарушавания при обезопасяването на градежи началникът на Дирекцията за народен строителен надзор арх. Иван Несторов е издал заповед до всички началници на Регионални отдели „ Национален строителен надзор “ на територията на цялата страна да бъдат осъществени инспекции за сигурност на градежите.

Заповедта указва при констатиране на незадоволително обезопасяване да бъдат дадени наставления на виновните участници в строителния развой за предприемане в най-кратки периоди на всички възможни съответни ограничения за в допълнение обезопасяване – слагане на защитни мрежи по фасадите, създаване на пешеходни проходи и навеси, монтиране на предпазни заграждения при отворите на шахти и стълбища, подсилване на строителни огради. При констатиране на позволени нарушавания от страна на виновните участници в строителството неотложно ще бъдат налагани санкции или имуществени наказания по реда на Закона за нарушаванията и наказванията и Закона за устройство на територията.

Необходимо е техническите органи към общинските администрации, без значение от категорията на градежа, да правят предпазен надзор, обвързван с достъпа и външния тип на строителните им ограждения.

Задължително е на строителните защитни огради на градежите да е ситуирана осведомителна табела, в която категорично да е упоменато отговорника/ците за сигурност, здраве и защита на труда.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР