Директорите на едни от най-големите болници в страната изразиха притеснението

...
Директорите на едни от най-големите болници в страната изразиха притеснението
Коментари Харесай

Лекари предупредиха, че с разходките си хората решават бъдещето на държавата и поколенията

Директорите на едни от най-големите лечебни заведения в страната показаха терзанието си от дейностите на хиляди българи, които през вчерашния ден се възползваха от хубавото време и излязоха на разходка, макар че има ограничавания на открито да се излиза единствено до хранителен магазин, аптека или банка. Според тях всичко това може да се отрази на страната и бъдещите генерации, като не изключиха здравната система да се натовари толкоз доста с тежко заболели от ковид, че да се постанова лекарите да избират кой да живее и кой не.

По време на постоянния брифинг на оперативния щаб за битка със болестта терзанията си изрекоха ръководителят на Столичната гилдия на Българския лекарски съюз Асен Меджидиев, шефът на " Пирогов " Асен Балтов и ръководителят на Александровска болница Костадин Ангелов. Те прецизираха, че са пристигнали на конференцията от името на своите чиновници, които били извънредно обезпокоени от протичащото се в София.

Вчера улиците на столицата се извършиха с доста хора. Подобна беше и картината по пазарите, което в началото докара до затварянето на Женския пазар, а късно вечерта здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която напълно забрани работата на кооперативните пазари и цветните тържища.

" Ходейки по улиците, хората желаят да ни предадат на нас, лекарите, някаква божия роля. Искат ние да решаваме кой да живее и кой не. Благодарим ви за тази корона от тръни, не я желаеме. Ако си останете в къщите, ние в 21 ч. ще ви ръкопляскаме. Нека не трансформираме лечебните заведения в морги. Нека не слагаме под тестване божията благосклонност и да не превърнем дните за празнуване в дни за умиране ", съобщи шефът на Александровска болница Костадин Ангелов.

От своя страна Асен Балтов изрази терзание, че тези разходки на хората ще стартират да се отразяват след няколко дни на здравната система, като добави, че след 10 дни чака тежките случаи в страната да са доста повече.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР