Директори на столични самостоятелни ясли предлагат от есента родителите да

...
Директори на столични самостоятелни ясли предлагат от есента родителите да
Коментари Харесай

Директори предлагат родителите да помагат в яслите в София

Директори на столични независими ясли оферират от есента родителите да се включват в работата, като оказват помощ по 4 часа дневно в групите. Ако искащите са доста, ще бъде направен график за редуването им. Предложението е разисквано на среща на шефовете на ясли с управлението на Столичната община, заяви във Facebook зам.-кметът Дончо Барбалов.

" Така родителите ще могат от близко да видят по какъв начин минава един ден в детската ясла и какви са отговорностите на личния състав. Ще са по-спокойни, като видят действителната грижа за техните деца ", разяснява доктор Моника Чеуз, шеф на дирекция " Здравеопазване " към общината.

На срещата шефовете се оплакали, че с отпадането на таксите за яслите и детските градини, посещаемостта в групите за най-малките е намаляла до 50%. Според тях по този начин родители " пазят място " за децата си, които на процедура си стоят у дома, а други фамилии търсят частни ясли и други други възможности за неприетите си деца.

Друг проблем съгласно шефовете е и незадоволителната прехрана от националния бюджет. Тя към този момент не покривала увеличените поради инфлацията и по-високите цени на енергоносителите разноски на яслите.

Директорите поддържат и предлагането на здравното министерство в яслените групи да могат да работят освен медицински сестри и други здравни експерти, а и педагози. Така имало късмет да се преодолеят проблемите с дефицита на фрагменти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР