Директори на големите болници в столицата алармираха: Изнемогваме, нека си

...
Директори на големите болници в столицата алармираха: Изнемогваме, нека си
Коментари Харесай

Директори на болници: Изнемогваме!

Директори на огромните лечебни заведения в столицата сигнализираха: Изнемогваме, дано си помогнем взаимно, спазвайте ограниченията! До 4000 се чака да стигнат приетите в болница случаи през идващите седмици. Апела насочи шефът на Пирогов проф. доктор Асен Балтов и сътрудника му отпред на Александровска болница проф. доктор Борис Богов.

" Дифузното разпространяване на COVID-19 е към този момент в над 18 области и това ще продължи. Всички ние сме ангажирани с този развой на битка с вируса. Тенденцията не е добра. В момента имаме над 2300 приети в болница. След 7-10 дни в лечебни заведения се чака да има над 4000 души, не по-малко от 250 ще бъдат в интензивни отделения ", съобщи проф. Балтов.

" Ние сме на работните си места, работим, без да стопираме. Все по-трудно става нашето ежеднение. Спешните отделения изнемогват. Апелът ни към всички е да оказват помощ и дружно да преборим инфекцията ", уточни проф. Балтов и изясни точно поради това какъв брой е значимо да бъдем дисциплинирани, да носим маски и да пазим отдалеченост.

От през днешния ден в Пирогов се откриват още две отделенията за битката с вируса - 30 кревати ще има за медици, 30 кревати ще има за останалите инфектирани хора.

Директорът на УМБАЛ " Александровска " проф. Борис Богов също прикани за съблюдаване на ограниченията и разясни, че болничното заведение не е изключение от ситуацията в страната.

26 са инфектираните в Александровска болница, 10 души имат потребност от кислородна терапия, а 3 са интубирани, уточни проф. Богов.

" Нека пазим себе си и околните си. Да носим маски и да съблюдаваме отдалеченост ", прикани професорът.

Лекарите от всички специалности могат да оказват помощ в лекуването на инфектираните и болните. Никоя здравна компетентност не трябва да се подценява, съобщи проф. Богов и добави:

„ В образованието на медиците студенти и следдипломната подготовка към момента съществува докторската стратегия „ Вътрешни заболявания “. Това са едни от най-компетентните експерти. Тези, които са в общински, държавни и частни заболявания с тази компетентност, безусловно качествено биха могли да менажират пациенти с ковид “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР