Директорът на ядрения регулатор на ООН е на посещение в

...
Директорът на ядрения регулатор на ООН е на посещение в
Коментари Харесай

Директорът на ядрения регулатор на ООН посети Запорожката АЕЦ

Директорът на нуклеарния регулатор на Организация на обединените нации е на посещаване в следената от руснаците Запорожка АЕЦ, която се намира в Югоизточна Украйна. Визитата е част от опитите за попречване на риска от атомна повреда, съобщи Ройтерс.

Рафаел Гроси, общоприет шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ), дойде в най-голямата атомна електроцентрала в Европа, с цел да види какво е ситуацията от близко, заяви представител на организацията.

Москва и Киев неведнъж се упрекваха в това, че през последната година са обстрелвали региона на атомната централата. Гроси упорства за подписване на съглашение за сигурност сред Украйна и Русия за отбрана на оборудването.

Директорът на МААЕ посети в понеделник украинския град Днепър и се срещна с президента Володимир Зеленски. Той съобщи в изявление, че опитът му да посредничи за подписване на съглашение за отбрана на атомната електроцентрала е към момента в деяние и че той обмисля предложенията си, с цел да реализира прогрес. Гроси дефинира обстановката в централата като „ доста рискова ” и доста нестабилна.

МААЕ разполага със свои наблюдаващи в Запорожката централа от предходната година, когато Гроси я посети и когато се ускориха опасенията за евентуална нуклеарна повреда.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР