Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс се е обадил на шефа

...
Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс се е обадил на шефа
Коментари Харесай

Директорът на ЦРУ: САЩ нямат общо с бунта на Пригожин

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс се е обадил на шефа на съветската шпионска работа Сергей Наришкин след прекратения протест в Русия предходната седмица, с цел да увери Кремъл, че Съединените щати нямат нищо общо с него. Това оповестяват американските издание " New York Times " и " Wall Street Journal ", представени от Reuters.

Телефонният диалог на Бърнс с Наришкин - началник на съветската Служба за външно разузнаване (СВР), се е състоял тази седмица. Това е било връзката на най-високо равнище сред двете страни след проваления протест на 24 юни.

Тогава водачът на частната наемническа формация " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи въоръжен протест против съветското военно командване. Войниците му поеха контрола над всички военни обекти в съветския град Ростов на Дон и се насочиха към Моска. Точно когато наближаваха съветската столица обаче Пригожин ненадейно анулира протеста, като съобщи, че беларуският президент Александър Лукашенко му е отправил спокойно предложение, което той е приел.

В понеделник президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че походът на съветските наемници е част от вътрешнат битка в Русия и Съединените щати и техните съдружници не вземат участие в него.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР