Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс предупреди за опасността Русия да

...
Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс предупреди за опасността Русия да
Коментари Харесай

Директорът на ЦРУ предупреди за риск от руски ядрен удар

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс предизвести за заплахата Русия да употребява тактически или дребни нуклеарни оръжия , в случай че президентът Владимир Путин се " отчая " от невъзможността да реализира излаз, който да показа като победа във войната против Украйна, разяснява Руската работа на Би Би Си.

Шефът на американското външно разузнаване обаче акцентира, че няма данни за разполагане на войски или придвижване на оръжия, които да демонстрират сходни проекти. " Централно разузнавателно управление на САЩ следи деликатно всички признаци на това, " сподели той, до момента в който приказва пред студенти в Джорджия.

В същото време Бърнс предизвести, че администрацията на американския президент Джо Байдън приема съществено опасността от потребление на нуклеарни оръжия от Русия , " поради вероятното обезсърчение на президента Путин и съветското управление поради военните неуспехи, пред които са изправени " по време на нахлуването в Украйна.

Т. нар. " тактическо " нуклеарно оръжие е по-малко разрушително и е предопределено за потребление на бойното поле. Русия разполага с огромен боеприпас от такива оръжия , прецизира Би Би Си.
 Дмитрий Песков пред CNN: Путин не е постигнал задачите си и не е да няма нуклеарен бутон
Дмитрий Песков пред CNN: Путин не е постигнал задачите си и не е да няма нуклеарен бутон

Отказа да отхвърли, че Москва не мисли за потребление на нуклеарно оръжие

Бърнс също назова дейностите на съветските войски в Буча и други елементи на Украйна " ужасяващи закононарушения " и предизвести, че идната фаза на войната ще бъде " кървава " .

" Последната глава от войната на Путин към момента не е написана, защото той (Путин) си проправя път в Украйна ", сподели Бърнс в готови обществени изявления по случай първата му година на поста. " Не се колебая в жестоката болежка и вредите, които Путин може да продължи да нанася на Украйна, или в грубата грубост, с която се ползва съветската мощ. "
 Медведев за глобите при ориентирани нуклеарни бойни глави
Медведев за глобите при ориентирани нуклеарни бойни глави

Яростта на Запада в този момент била по-силна в сравнение с по време на Карибската рецесия

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ също осъди дейностите на Китай, като назова президентът му Си Дзинпин " безмълвен сътрудник в експанзията на Путин ".

Бърнс е служил като дипломат на Съединени американски щати в Русия в интервала 2005-2008 г.; приказва съветски, френски и арабски. Той се е срещал с съветското управление повече от всички други висши членове на администрацията на Байдън.

За последно Бърнс. с цел да предизвести Путин от името на Байдън, че американското разузнаване е наясно с проектите за инвазия в Украйна, в миг, когато значително наблюдаващи смятаха, че това е немислимо, макар предизвестията на интернационалната разследваща общественост.
 Централно разузнавателно управление на САЩ: Съединени американски щати не одобряват безгрижно съветски закани с нуклеарни оръжия
Централно разузнавателно управление на САЩ: Съединени американски щати не одобряват безгрижно съветски закани с нуклеарни оръжия

Но към този момент не виждат доста доказателства, засилващи тази угриженост

Източник на Би Би Си сподели, че някои съветски чиновници са научили от ръководителя на американското външно разузнаване, че страната им може да нападна Украйна .

Бърнс сподели в четвъртък, че срещата през ноември му е направила надълбоко усещане.

" Докато тогава не изглеждаше, че към този момент е взел дефинитивно решение да нахлуе в Украйна, Путин очевидно се е наклонил към това, явно обезпокоен, че възможностите му да повлияе на (политическата) ориентировка на Украйна понижават ", сподели Бърнс.

Бърнс счита, че Путин е очаквал бърза капитулация на украинската войска и победа на съветските сили с минимални загуби - и не е планувал строгите наказания от Европа, а също по този начин е вярвал, че валутните запаси ще защитят съветската стопанска система от наказания.

Всички тези калкулации се оказаха несъстоятелни, акцентира Бърнс; седем седмици след началото на войната волята на украинския народ остава непоколебима, а Русия търпи колосални материални и репутационни загуби.

Бърнс сподели още, че разкривайки секретна информация за проектите на Русия, американското разузнаване е осуетило опитите на Путин да прикрие истината за експанзията против Украйна.

Припомняме, че още през есента на предходната година разследващата общественост във Англия и Съединени американски щати предизвестиха, че Русия струпва войски край украинската граница и има огромна възможност да приготвя огромно навлизане в Украйна, само че съветското управление твърдеше, че това са планувани учения. Украинските управляващи най-малко публично омаловажаваха също тази заплаха.
 Русия в Организация на обединените нации: Не бихме употребявали нуклеарно оръжие в Украйна
Русия в Организация на обединените нации: Не бихме употребявали нуклеарно оръжие в Украйна

Такова може да се употребява, в случай че е застрашено съществуването на Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР