Директорът на ЦРУ ще се срещне в Европа със своите

...
Директорът на ЦРУ ще се срещне в Европа със своите
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ пристига в Европа, за да преговаря за примирие в Газа

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ ще се срещне в Европа със своите израелски и египетски сътрудници, както и с премиера на Катар, с цел да договаря за помирение и освобождение на заложници във войната сред Израел и Хамас, оповестиха американски медии късно на 25 януари.

Уилям Бърнс ще предприеме пътуването през идващите няколко дни, оповестяват The Washington Post и Axios, които не показват мястото на диалозите.

Както разследващата организация на Съединени американски щати, по този начин и Белият дом отхвърлиха да потвърдят пътуването.

Говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби обаче напомни, че Бърнс към този момент е взел участие в договарянията по предходното съглашение за заложниците в края на ноември и уточни, че ще взе участие в напъните за друго такова.

Размяната на заложници и пандизчии през ноември стана по време на едноседмично помирение, при което Хамас освободи към 100 души в подмяна на 240 палестински пандизчии, държани в Израел.

Катар, Египет и Съединените щати се пробват да договорят ново помирение, а пратеникът на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за Близкия изток Брет МакГърк към този момент е в района за договаряния.

Според Axios Израел е предложил на Хамас двумесечна пауза в боевете в Газа в подмяна на освобождението на всички заложници.

По данни на израелските управляващи в линията Газа към момента се намират 132 заложници, като за 28 от тях се допуска, че са мъртви./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР