Директорът на ЦРУ Майк Помпео заяви, че Русия няма планове

...
Директорът на ЦРУ Майк Помпео заяви, че Русия няма планове
Коментари Харесай

Русия обича да се намесва и да се конфронтира със САЩ, убеден шефът на ЦРУ

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео съобщи, че Русия няма проекти да напуща Сирия и ще продължи да се намесва в американските каузи, с цел да се " конфронтира със Съединени американски щати ", оповестява АП.

Той повтори вижданията си, че Русия се е намесила на президентските избори и разказа руско-американските връзки като " комплицирани ".

" Мисля, че търсят всяка опция, която може повече да затрудни живота ни, мисля, че те намират това за потребно ", сподели Помпео по време на Форума за сигурност Аспен - годишно събитие в Аспен, Колорадо, на което вземат участие представители на разузнаването и сигурността, както и специалисти.

Според Помпео, представен от ТАСС, Русия се е намесвала на американските избори през последните 8 година

По думите му има дребни доказателства, че Русия има сериозна тактика против джихадистите от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) в Сирия. Според него не се потвърждава на място, че Русия и Съединени американски щати са съдружници в Сирия. Но той изрази вяра, че ще се намерят места в света, където Съединени американски щати и Русия могат да си сътрудничат в битката против тероризма.

Шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ посочи, че мъчно е да се показа постоянна Сирия с Башар Асад на власт. Той назова Асад " марионетка на иранците ", които в този момент " доста са се укрепили в Сирия ".

Русия ще остане в Сирия, съгласно него, тъй като обича морското пристанище в Тартус.

Майк Помпео сподели още, че администрацията на Доналд Тръмп се пробва да изтласка Иран, който желае да бъде " значима съчка " в Близкия изток. Той разкритикува подписаната с Ислямската република нуклеарна договорка.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ не пропусна да разяснява и Северна Корея. По думите му Тръмп го разпитва за Пхенян съвсем всякога, когато проведат среща.

Помпео призна, че Доналд Тръмп е декларирал по време на президентската акция, че харесва " Уикилийкс ".

" Не одобрявам " Уикилийкс ", акцентира шефът на разследващата организация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР