Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Уилям Бърнс

...
Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Уилям Бърнс
Коментари Харесай

The New York Times: Директорът на ЦРУ е пътувал тайно до Украйна

Директорът на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати Уилям Бърнс е направил скрито посещаване в Украйна в четвъртък, 22 февруари, заяви The New York Times. Твърди се, че ръководителят на Централно разузнавателно управление на САЩ е желал да успокои украинското управление на фона на проблемите с одобряването на американската помощ. Това е десетото посещаване на Бърнс в Украйна от началото на въоръжения спор с Русия.

Според " Ню Йорк Таймс " някои украински разузнавачи питат американските си сътрудници дали Централно разузнавателно управление на САЩ няма да ги изостави на фона на компликациите при одобряването на пакета от помощи за Киев. " Това се случи преди в Афганистан, а в този момент ще се случи и в Украйна ", съобщи почитан украински офицер пред NYT.
Служител на Централно разузнавателно управление на САЩ, разяснявайки информацията за визитата на Бърнс, съобщи, че пътуването е " сериозен сигнал ", че задължението на Съединени американски щати да поддържат Украйна ще продължи.

Припомняме, че Законопроектът за разпределяне на средства за Украйна се разисква в Конгреса на Съединени американски щати от октомври 2023 година В средата на февруари Сенатът утвърди двупартийна самодейност за разпределяне на повече от 95 милиарда $ помощ за Украйна, Израел и Тайван. Документът би трябвало да бъде утвърден от Камарата на представителите, която се управлява от републиканците. Председателят на долната камара на Конгреса Майк Джонсън отхвърли да подложи законопроекта на гласоподаване без ограничения за подсилване на сигурността на южната граница.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР