Украйна представи генерирана от изкуствен интелект говорителка на име Виктория,

...
Украйна представи генерирана от изкуствен интелект говорителка на име Виктория,
Коментари Харесай

Украинското МВнР има цифрова говорителка, направена е по подобие на известна инфлуенсърка

Украйна показа генерирана от изкуствен интелект говорителка на име Виктория , която ще прави публични изказвания о т името на външното министерство на страната.

Властите обявиха, че „ за първи път в историята “ ще употребяват цифрова говорителка .

Виктория Ши беше " облечена в мрачен костюм " на презентация, оповестена в обществените мрежи. Фигурата жестикулира с ръце и движи главата си , до момента в който приказва.

Пресслужбата на външното министерство съобщи пред Агенция Франс Прес, че изказванията, дадени от Ши, няма да бъдат генерирани от изкуствен интелект, а ще са „ написани и тествани от същински хора “ .



„ Само образната част е тази, която ИИ ни оказва помощ да генерираме “, се споделя в изказването.

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба изясни, че новата говорителка е „ софтуерен скок, какъвто към момента не е направила нито една дипломатическа работа в света “.

Основната причина за основаването ѝ е спестяването на време и запаси на дипломатите, сподели той.

Създателите на Ши са екип, наименуван The Game Changers, който също по този начин е направил наличие за виртуална действителност, обвързвано с войната в Украйна.

Името на говорителката е основано на думата " победа " и украинския термин за изкуствен интелект : штучний інтелект /ШI/.

Външният тип и гласът на Ши са моделирани по действителен човек: Розали Номбре , певица и някогашна участничка в украинската версия на риалити шоуто „ The Bachelor “.

Номбре е родена във към този момент следения от Русия град Донецк в Източна Украйна. Тя има 54 000 почитатели в профила си в Инстаграм, който употребява, с цел да разисква стандартите за украинците.
                 

За да се избегнат имитации, изказванията ще бъдат съпроводени от QR код , който ще ги свързва с текстовите версии на уеб страницата на министерството.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР