Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Майкъл Помпео

...
Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Майкъл Помпео
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ коментира появата на нови оръжия в Русия и обеща отговор

Директорът на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати Майкъл Помпео съобщи в ефира на тв канала Fox News, че Вашингтон ще откри съответен отговор на появяването в Москва на нови оръжия.

Помолен да разяснява думите на съветския президент Владимир Путин за най-новото оръжие Помпео съобщи, че " в неговата тирада безусловно нямаше нищо, което да изненада американското разузнаване. "

" Ние с нашите сътрудници в Министерството на защитата на Съединени американски щати следим всичко това доста деликатно, тъй че американците могат да бъдат уверени, че ние изцяло разбираме същността на съветските стратегии в региона на въоръжението, и знаем по какъв начин да защитим американския народ от закани ", - увери шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ.

В отговор на въпроса дали новите съветски оръжия са способни коренно да трансформират салдото на силите в света, Помпео съобщи, че Съветът за национална сигурност към Белия дом работи над основаването на съответни отговори на провокациите, произлизащи от която и да е страна по света.

В същото време, ръководителят на Пентагона Джеймс Матис съобщи, че е отчаян от посланието на съветския президент Владимир Путин във Федералното заседание. Това се оповестява в пресслужбата на американското ведомство.

" Гледах речта на президента Путин и като мнозина от нас се концентрирах върху последната трета, в която се говореше за нови съветски оръжия ", сподели Матис.

Третата част от посланието, съгласно шефа на Пентагона е " разочароващо, само че не е изненадващо ". Въоръжението, показано по време на речта, към момента се създава и не трансформира салдото на силите ", добави Матис.

" Плащат ми да върша стратегически оценки. Бих споделил, че не съм виждал никакви промени във военния капацитет на Русия и всички упоменати системи, в продължение на още няколко години ", заключи той.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР