Директорът на Службата за Косово в правителството на Сърбия Петър

...
Директорът на Службата за Косово в правителството на Сърбия Петър
Коментари Харесай

Шеф на косовските служби: Опозицията в Сърбия е сключила тих съюз с Курти

Директорът на Службата за Косово в държавното управление на Сърбия Петър Петкович, упрекна сръбските опозиционни партии, че са сключили " спокоен съюз " с министър-председателя на Косово Албин Курти, заяви " Албениън пост ".

Индикация за това, съгласно Петкович, са обвиняванията, отправени от ръководителя на ултранационалистическата партия " Двери " Бошко Обрадович към държавното управление на Сърбия за невъзможността да се провеждат парламентарни избори в Косово, а не към министър-председателя Курти, който, по думите му, е " окупирал общините със сръбско болшинство в Косово ".

" Ясно е, че сред Курти и част от сръбската съпротива съществува самобитен съюз, тъй като Драган Джилас прави оценка Курти като огромен интелектуалец, до момента в който Курти счита Вучич за главен конкурент ", твърди Петкович.

" Ясно е, че амнистирайки Курти, Обрадович в действителност се съгласява с неговите условия за осъществяване на избори в Косово. Курти желае признание на независимостта на Косово като изискване за образуване на избори ", добави шефът.

Петкович акцентира, че неналичието на локални избори в сръбските общини в Косово е акт в поддръжка за съперниците на сегашния политически ред на Сърбия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР