Директорът на РЗИ-Враца Орлин Димитров е наредил да бъде монтирана

...
Директорът на РЗИ-Враца Орлин Димитров е наредил да бъде монтирана
Коментари Харесай

Перко Наумов! Шефът на РЗИ-Враца Орлин Димитров сложи камера във ваксинационния кабинет, гледа хората как се събличат

Директорът на РЗИ-Враца Орлин Димитров е наредил да бъде инсталирана камера във имунизационния кабинет в здравната ревизия, научи организация BulNews.
В петък техници са сложили наблюдателната техника, посредством която се следи в действително време какво се случва в помещението. Официалната причина за това е сякаш битката с подправените удостоверения за осъществена имунизация против COVID-19. Така Орлин Димитров ще гледа на екран в кабинета си хората, които ще се събличат, с цел да им бъде сложена ваксина против рисковата болест.
Решението обаче е в нарушаване на куп български и европейски закони. Проучване на медията ни откри, че сходен „ новаторски “ метод не е прибавен в нито едно друго РЗИ в страната, да не приказваме за лекарски кабинет.
Отгоре на всичко заповедта за слагането на камера е с дата от ден, в който Орлин Димитров е употребил болнични и не е бил на работа. Неофициално в инспекцията се знае, че по това време той е зазимявал кошерите си в село Мраморен.
Запознати с мераците на шефа настояват, че провокацията с монтирането на видео наблюдаване цели да вбеси работещите там 3 сестри и трима лекари. Крайната цел е те да изискат да не работят в този кабинет, с цел да бъде уредена там близка до него лаборантка, с която постоянно се черпят в кабинета му, и друга служителка, която пък няма здравно обучение. Причината те да се натискат за там е, че страната им дава по 10 лева на игла и по този начин за 1 месец се събира прилична сума като в допълнение заплащане за правилите тази активност. Отделно основният счетоводител е сложил изискване да получава и той от тези благинки, като е оценил своите потребности на 500 лева, освен това на ръка. Сегашният екип обаче не желае да прави сходни противозаконни отчисления за него и затова Орлин Димитров им е вдигнал мерника, с цел да може да ги разкара и да сложи свои правилни хора там.
Работещите в имунизационния кабинет в РЗИ-Враца обаче имат право да подадат сигнал до здравното министерство, прокуратурата и Комисията за отбрана на персоналните данни. Поставянето на камера в лекарски кабинет обезпечено опонира освен на настоящата сега нормативна уредба, само че и на положителните нрави в обществото. Оттук насетне надали някой жител ще отиде да го имунизират тъкмо там, като знае, че един застаряващ мераклия го следи на екран.
Хубаво е да се знае, че за издаването на подправен Коронавирус документ е нужен компютър, електронен автограф и доктор, който да е получил ваксини през системата.
Хубаво е и шефът на РЗИ-Враца да си възвърне съответното положение и да спре да ражда скандал след скандал. Вече стана ясно, че до момента в който неговият човек Стойчо Кацаров е министър на опазването на здравето, той няма да бъде уволнен. Вече е ясно и за какво няма да бъде уволнен, само че най-малко да не разрушава повече имиджа на институцията, защото въпреки всичко светът не свършва с неговата провалена персона.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР