Директорът на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова изиска от румънския си

...
Директорът на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова изиска от румънския си
Коментари Харесай

Директорът на РИОСВ-Русе изиска информация за локалните огнища на територията на погранично Гюргево

Директорът на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова изиска от румънския си сътрудник информация за подхванатите ограничения във връзка зачестилите случаи на местни огнища на територията на град Гюргево и покрайнината в прилежаща Република Румъния. Вероятната причина е паленето на стърнища, при който димът се отнася към Русе и води до утежняване на качеството на атмосферния въздух.

В три поредни дни от 29 септември до 1 октомври АИС „ Възраждане “, която е ситуирана в централните елементи на Русе, е записала превишения на нормите на фини прахови частици от 10 микрона. Посоката напразно за този интервал е била север - северозапад, с доста ниска скорост, което е разрешило дифузно разпространяване на неприятни миризми.

Съгласно националното екологично законодателство, изгарянето на следжътвени останки, е нарушаване на рамковия Закон за запазване на околната среда и профилираните Закон за почвите и Закон за запазване на земеделските земи.

В писмото си инж. Христова показва подготвеност за среща през ноември с шефа на Агенцията за запазване на околната среда в Гюргево в прилежащата страна.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР