Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите в

...
Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите в
Коментари Харесай

РИОСВ наложи 2 бона глоба на Видекс заради заради завода в Горни Лом

Директорът на Регионалната ревизия по околната среда и водите в Монтана наложи санкция на компания „ Видекс”, собственик на лиценза за утилизация на муниции в цех „ Миджур " в Горни Лом. Причината за глобата е неизпълнено наставление, направено от екоинспекцията в края на март т.г.
От 1 октомври 2014 година заводът не работи, само че там към момента се съхраняват голямо количество муниции.
„ Тъй като предписанията ни не бяха изпълнени, постановяваме санкция от 2 000 лева Предстои наказателното разпореждане да бъде връчено на „ Видекс”, в случай че не бъде обжалвано глобата ще влезе в сила”, споделиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда.
Заради разногласия сред компания „ Видекс” и новия притежател на прадприятието, то е затворено и складовете се охраняват, само че не по разпоредбите. В началото на седмицата прокуратурата разпореди на Министерство на вътрешните работи да се вземат незабавни ограничения за обезопасяването на съхранените остарели муниции.
Според данните, с които разполага Върховната административна прокуратура, на територията на цех “Миджур” в общо 5 взривни склада се съхраняват повече от 190 хиляди мини и 90 тона барут. Фактите, които накараха и прокуратурата да реагира, са липса на минимални условия по въоръжена защита на тези взривни субстанции, което се дължи от оператора и това е компанията “Видекс”, както и липса на контракт за наем.
По думите на представител на прокуратурата, липсва и специфична сигнализация за ранно обявяване при положение на акцидент на популацията, на способените органи и на самите работещи в завода.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР