Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и

...
Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и
Коментари Харесай

Кантарджиев: Много е вероятно да има ваксинационни паспорти за пътуване в Европа от това лято

Директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания и член на Националния действен щаб професор лекар счита, че е доста евентуално да има имунизационни паспорти за пътешестване в Европа още от това лято . Това съобщи той в предаването " Неделя 150 " по БНР.
Припомняме, че към този момент се показва за COVID-19 у нас, като първият показан пуиблично подобен, е на здравния министър професор Костадин Ангелов. Документът може да бъде забелязан в Единен народен портал, а за достъп се изисква електронен автограф. Той ще бъде годен единствено за хората, които са получили две дози от имунизацията.
 Със закон вкарват имунизационен паспорт във Филипините Със закон вкарват имунизационен паспорт във Филипините
Законопроект, който упълномощава филипинския министър на опазването на здравето да издава паспорти на имунизирани жители на страната, е вне...
" Тази седмица за първи път имаме под 100 на 100 000 заболели за 14 дни. Дано по този начин да се задържи. По думите му, отпущането на ограниченията зависи от опасността от претоварване на здравната система. Кантарджеив съобщи, че имунизационният проект е признат от държавното управление и уточни, че не може да каже дали същият ще бъде променян . Последните групи от здравни служащи на първа линия се имунизират, само че по едно и също време с тях и ползватели и личен състав в обществените заведения и домовете за остарели хора. Тази седмица ще бъдат имунизирани и чиновниците, които работят на първа линия в Националния център. По думите на професор Тодор Кантарджиев, се усилва и броят на искащите да се имунизират лекари и здравни служащи в хода на имунизационната акция. Голяма част от тях са боледували от вируса.
" Малко нещата се преекспонират, тъй като хората са уплашени. Не е наложително да се ревизира имунитетът на всеки, който се имунизира. Имунитет при имунизация се изследва единствено с научна цел или в случай че нашата страна желае да види дали имунизацията работи задоволително добре и да се види на коя седмица след имунизацията има цялостна отбрана ", изясни Кантарджиев. Той уточни, че се надява отбраната на имунизацията против ковид да работи на клетките на паметта от клетъчния имунитет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР