Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов се надява

...
Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов се надява
Коментари Харесай

Агенцията по лекарствата е на поста си и без НОЩ

Директорът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов се надява да няма отрицателно отражение от разпускането на Националния действен щаб. В утринния блок на БиТиВи той увери, че всички специалисти, които вземат участие в двата щаба - за медикаментите и за COVID-19, са ангажирани. Вярвам, че всеки от нас като експерт ще дава максимума, сподели Кирилов и добави, че ИАЛ продължава дейната връзка с европейските институции.

По отношение на имунизацията на " Астра Зенека " и подозренията за тромбози, Кирилов увери, че на този стадий няма индикация за прекъсването на имунизацията.

Единствено към Оксфордската ваксина има понижаване на интереса - към 500 - 600 имунизирани приблизително, само че извънредно позитивни са спомагателните количества ваксини, които съумя да контракти с " Пфайзер ". С количествата, които ще бъдат доставени до юни месец ще могат да бъдат имунизирани 2.5 млн. от популацията, чака Кирилов.

По думите му съотношението изгода - риск е позитивно, само че се чака мнението на ЕМА след спомагателния разбор по данните за сигурност. В края на идната седмица се чака това мнение.

Една от главните хипотези е имунизацията дали да се ползва на възрастни хора над 55-годишна възраст, само че към момента няма безапелационна рекомендация. В Германия да вземем за пример обмисляли втората доза да бъде от РНК ваксина.

Богдан Кирилов изясни, че е водеща късата характерност на имунизацията, както и на всеки лекарствен артикул, който се базира на клиничните изследвания. Все още е доста рано по безапелационен метод да се каже какво ще се случи. Това, което знаем е, че втората доза може да се слага до три месеца, посочи Кирилов. Важно е да бъдат оценени всички налични данни за подобен вид композиция, с цел да може да бъде направена най-хубавата преценка.
 Над 15 000 са умряли от COVID-19 у нас
Над 15 000 са умряли от COVID-19 у нас

801 пациенти са в реанимация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР