Директорът на Института за модерна политика и член на Комисията

...
Директорът на Института за модерна политика и член на Комисията
Коментари Харесай

Молбата на този известен български юрист в интернет трогна всички

Директорът на Института за съвременна политика и член на Комисията за отбрана от дискриминация Петър Кичашки написа прочувствено обръщение в интернет. В него той насочва молба към всички водачи да бъдат деликатни към хората с инвалидни колички. Самият той е неработоспособен и знае от първо лице проблемите на хората с увреждания.

Ето какво написа Петър Кичашки:

" Драги водачи на моторни транспортни средства, скъпи другари, благи сътрудници по орис из българските пътища. Обръщам се към вас с зов за схващане, взаимност и обикновен разум. Моля ви, МОЛЯ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС), като видите човек на количка, който се движи по пътното компактно в дъжда, разберете, че този човек не е там, с цел да скапва прелестния ви ден.

Неговото наличие в дъжда на улицата не се случва на вас, колкото и да е неприятно да го заобиколите без никакви старания на тялото, духа или волята. Този човек не се е събудил сутринта с пъкления проект в главата си да излезе в най-големия дъжд и в най-големия трафик да се движи по пътното компактно, с цел да раздразни тъкмо вас. По всяка възможност този човек се движи по улицата в дъжда, тъй като или тротоарът е недосегаем, или ваш другар по уверение за ръководство на МПС най-спокойничко си е паркирал возилото на скосението на тротоара. В този смисъл няма потребност да употребявате клаксони и да поздравявате роднините на индивида, който е нарушил душевния ви дзен с обстоятелството на своето битие в неловко за вас време и място. Той, колкото и да е неприятна тази мисъл за някои от вас, няма да спре да съществува, в случай че го наругаете или му свирите нервно с клаксон. Благодаря за вниманието! "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР