Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви вчера, че свързани с

...
Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви вчера, че свързани с
Коментари Харесай

Директорът на ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей съобщи през вчерашния ден, че свързани с китайското държавно управление хакери са проникнали в сериозната инфраструктура на Съединени американски щати и чакат " точния миг, с цел да нанесат унищожителен удар “, заяви Ройтерс.

Настоящата китайска акция на компютърни закононарушения, позната като " Волтов Тайфун “, сполучливо е получила достъп до безчет американски компании в областта на телекомуникацията, енергетиката, ВиК и други сериозно значими браншове, като в допълнение 23 оператори на тръбопроводи са станали цел, съобщи Рей.

По време на тирада на събитие в университета " Вандербилт “, отдадено на защитата, шефът на ФБР сподели, че Китай развива " способността физически да всява безпорядък в нашата сериозна инфраструктура, когато си избере “. " Планира да стоварва удари под пояса против гражданската инфраструктура , с цел да се опита да провокира суматоха “, добави той.

Рей сподели, че е мъчно да се дефинират желанията на китайските дейности в киберпространство, само че те са в сходство с по-широкото желание на Пекин да възпира Съединени американски щати при отбраната на Тайван.

По-рано тази седмица представител на китайското външно министерство съобщи, че " Волтов Тайфун “ няма връзки с китайското държавно управление, а е част от незаконна група, разпространяваща рансъмуер  (криптиращи вируси, свързани с изнудване).

" Някои в Съединени американски щати употребяват следенето на хакерските атаки като инструмент за злепоставяне на Китай, потвърждавайки, че Съединени американски щати са жертвата, до момента в който в действителност е  противоположното, а също по този начин политизирайки въпроса “, написа в това време в заявление на китайското посолство във Вашингтон.

Рей съобщи, че китайските хакери работят посредством мрежи от инфектирани компютри и сървъри по света, с цел да прикриват зловредната си кибердейност.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР