Директорът на Детско-юношеската школа на Лудогорец и старши треньор на

...
Директорът на Детско-юношеската школа на Лудогорец и старши треньор на
Коментари Харесай

Шефът на ДЮШ на Лудогорец: Има оферти от чужбина за наши юноши

Директорът на Детско-юношеската школа на Лудогорец и старши треньор на втория тим на „ орлите “ Радослав Комитов приказва пред клубната телевизия за развиването на академията, за равнището на младите играчи в нея и възможностите им да се осъществят в професионалния футбол.
Комитов е уверен, че школата на Шампионите към този момент е построила футболисти, които са подготвени за първия тим на клуба и чакат своя късмет. Той отличи представянето на Светослав Ковачев, Доминик Янков и Даниел Наумов, с ангажимента, че има и доста други момчета, които заслужават възторженостти за представянето си. Според него Академията изпраща една сполучлива година, като от общо шест обединения, две са спечелили златни медали и други две сребърни. Комитов счита, че школата е на приблизително европейско равнище и в нея с всяка минала година се работи все по-добре. „ Орлите “ разчитат на методики от водещите в Европа школи като немската, холандската и италианската, като се взаимстват съставни елементи, подобаващи за използване у нас.

Според Комитов преимуществото на школите в западна Европа е, че разполагат със супер селекция от целия свят, до момента в който в България това не е по този начин. Дори в последно време се следил спад в равнището на най-малките играчи, които постъпват за образование в Академията на Шампионите. Директорът на школата счита, че това се дължи на неналичието на задоволително тласъци и условия децата у нас да спортуват. Според него е нужна незабавна смяна в отношението на страната и обществото, с цел да се върне любовта към спорта въобще измежду подрастващите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР