Директорът на болницата за спешна помощ "Пирогов" трябва да бъде

...
Директорът на болницата за спешна помощ "Пирогов" трябва да бъде
Коментари Харесай

Няма ли да сменят директора на Пирогов заради починалото дете


Директорът на болничното заведение за незабавна помощ "Пирогов " би трябвало да бъде заменен незабавно след абсурда с умрялото дете. За това приканват наставнически организации, които изпратиха мнение до медиите.

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев е назначил незабавна инспекция в три столични лечебни заведения поради умряло през вчерашния ден 3-годишно дете, заяви пресцентърът на министерството на опазването на здравето.

Ананиев чака до сряда да приключат инспекциите. "Ако в действителност се откри нарушаване, можете да бъдете сигурни, че ще има осъдени ", се заканва той, представен от пресцентъра на министерството.

"Изразявам съболезнования на родителите. Назначил съм незабавна инспекция на случая в трите лечебни заведения, през които детето е минало. До сряда би трябвало да ми рапортуват и в случай че в действителност се откри някакво нарушаване, може да бъдете сигурни, че ще има осъдени ", съобщи министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

Той описа, че детето първо е постъпило в Специализираната детска болница "Проф. Иван Митев ", откъдето са го изпратили в болница "Лозенец ", там са го изписали за домашно лекуване. После детето се утежнява и бива откарано в Пирогов, където е умряло.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР