Директорът на Басейнова дирекция Източнобеломорски район (БД ИБР) Георги Велев

...
Директорът на Басейнова дирекция Източнобеломорски район (БД ИБР) Георги Велев
Коментари Харесай

Уволнен! Изритаха от поста шефа на БД ИБР

Директорът на Басейнова дирекция " Източнобеломорски регион " (БД ИБР) Георги Велев е бил уволнен. Това заяви самият той с просторен пост в профила си във Facebook. . Велев бе персонално назначен от ексвицепремиера по климатични политики и някогашен министър на околната среда и водите .

Ето и обявата му в обществената мрежа: 

" Вчера ми беше връчена заповед на министъра на околната среда и водите, с която бях освободен от длъжността шеф на Басейнова дирекция " Източнобеломорски регион " (БД ИБР).

Доколкото не съм забелязал приемствеността да е сред мощните страни на сегашното служебно държавно управление, не съм изключително сюрпризиран.

Причини за освобождение на ръководителя на административен орган, носещ извънредно тежко задължение от последното десетилетие, постоянно ще се намерят. Това, което мога да кажа с чиста съвест, е, че през последните седем месеца вложих цялата ми сила, възторг и мотивация, с цел да оказа помощ оптимално за въвеждане на ред, отваряне на институцията към жителите и неправителствения бранш и решение на тежки заварени проблеми.

За страдание, времето не беше задоволително за съществени промени и ми е пределно ясно, че скоростта на разглеждане на документи в БД ИБР продължава да бъде доста надалеч от оптималната. Всеки вторичен разпоредник с бюджетни средства в системата на Министерство на околната среда и водите обаче оперира с годишно финансиране и брой чиновници, избрани от министерството и няма подозрение, че към сегашния миг и двете са незадоволителни за осъществяване на многочислените задания, предоставени на институцията.

Няколко тематики, по които бих желал да споделя маркирания прогрес:

1. Бяха назначени двама нови чиновници и тече конкурс на трети специалист, които да подкрепят активността по издаване на разрешителни и по този начин да се понижи забавянето в преписките. Всички свободни позиции в БД ИБР се заеха, тъй че да няма празни щатове и институцията да действа по-ефективно.

2. Въведохме електронно банкиране, което е първата (малка) стъпка за прекосяване към напълно електронен документооборот.

3. Определянето на санитарно-охранителните зони към питейните водоизточници в с. Белащица е на крайна права и при започване на септември процедурата би следвало да приключи със заповед на шефа на БД ИБР. По този метод оптимално ще се отбрани публичния интерес и правото на чиста вода на жителите на обитаемото място.

4. Беше отнето разрешителното за поддържане проводимостта на р. Марица посредством изземване на наносни отсрочения след голям брой установени нарушавания на титуляря " Строймаш " ЕООД. Всички сходни разрешителни, представляващи евентуален риск за водните обекти, се направляваха непрекъснато.

5. В рамките на компетентността си, БД ИБР взе участие в процеса по определяне на действителните последствия от действието на кариерата за рандеман на пясък и трошляк наоколо до с. Мирянци. На ход са Министерство на околната среда и водите и Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пазарджик.

6. Процедурата по издаване на позволение за хидровъзел " Яденица ", за което административният орган беше наказан от Върховен административен съд в края на 2021 година, се докара до фаза издаване на обществено съобщение. Ясно е, че тематиката е извънредно спорна, само че в хода на събиране на документи и връзка с Министерство на околната среда и водите, МЕ, НЕК ЕАД и останалите заинтригувани страни оптимално спазвахме закона във всяка една стъпка.

Мога да пиша за още доста заплетени проблеми, на които търсехме решение и времето не стигна, само че не това е задачата на този пост.

Искам да благодаря още един път на всички сътрудници в БД ИБР, с които работихме дружно - за техния професионализъм, отдаденост и скъпи препоръки! "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР