Директорът на автомобилната компания Audi Рупърт Стадлер е сред 20-те

...
Директорът на автомобилната компания Audi Рупърт Стадлер е сред 20-те
Коментари Харесай

Шефът на Audi се разследва във връзка с Дизелгейт

Директорът на автомобилната компания Audi Рупърт Стадлер е измежду 20-те индивида, които се проверяват за операции на нездравословните излъчвания, отделяни от колите - скандал, избухнал към компанията майка на Audi - Volkswagen, и наименуван от медиите " Дизелгейт ". Това съобщи Deutsche Welle.

Друг чиновник на Audi също е измежду разследваните. Домовете и на двамата обвинени са били претърсени, като част от следствието, обявиха прокурорите.

„ От 30 май изпълнителният шеф на Audi професор Рупърт Стадлер и различен член на сегашния изпълнителен ръб се смятат за заподозрени” , се споделя в изказване на прокуратурата.

„ Всеки от тях е упрекнат в машинация за това, че директно или индиректно са взели участие във подправянето на удостоверенията. Става въпрос за удостоверенията за изхвърлените газови излъчвания от колите, като въпросните са били оборудвани със специфични устройства, отчитащи неверна информация и занижаващи данните”, се споделя още в изказването.

Преди няколко месеца прокурорите от Мюнхен и Брауншвайг започнаха следствие по отношение на дейностите на Volkswagen и Audi, откакто от компанията майка признаха през 2015 година, че са употребявали програмен продукт за операция на регистрираните газове.

Стадлер до момента отхвърляше каквото и да било присъединяване в тази операция.

Volkawagen към този момент заплати милиарди долари за санкции и обезщетения в Съединени американски щати.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР