Директор на частна столична болница взима заплата от 100 000

...
Директор на частна столична болница взима заплата от 100 000
Коментари Харесай

Разкритие: Директор на столична болница взимал по 100 бона заплата ВИДЕО

Директор на частна столична болница взима заплата от 100 000 лв. месечно, настояват от КТ „ Подкрепа”.

„ Това е болница, която получава средства и от НЗОК. Това е порочното съгласно нас”, съобщи Ваня Григорова, стопански специалист в КТ „ Подкрепа”. Тя обаче отхвърли да каже коя тъкмо е болничното заведение.

„ Тази тематика беше дискутирана и на срещата на медицинските сестри с премиера Борисов. Те упорстват частните лечебни заведения да не получават пари от Касата”, добави Григорова пред Нова телевизия.

„ Аз се колебая в истинността на такова нещо. Ако е в частна болница, това е проблем на болничното заведение, не на обществото”, съобщи някогашният началник на „ Пирогов” Спас Спасков. „ В по-голямата част от частните заведения има доходи отвън НЗОК”, призна той.

„ Като мантра се повтаря – „ дават се пари, а няма резултат”. А какво става със междинната дълготрайност на живот в България? За 20 години тя се е нараснала със 7 години и половина”, добави Спасков. „ Не би трябвало безусловно да приказваме, че единствено неприятни неща се случват към нас”.

„ Всички знаем, че най-тежките случаи, които носят най-сериозни разноски, отиват в „ Пирогов”, отиват в ИСУЛ, в огромните държавни лечебни заведения. Затова твърдим, че частните лечебни заведения не би трябвало да получават пари от НЗОК”, счита Григорова. „ Изкривяванията са прекалено много, източването на системата се случва по хиляди начини”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР