Директни полети между София и Баку могат да започнат от

...
Директни полети между София и Баку могат да започнат от
Коментари Харесай

Планират директни полети между София и Баку

Директни полети сред София и Баку могат да стартират от началото на идната година. Това стана ясно по време на визитата на българския президент Румен Радев в Азербайджан.

" Добрата вест е желанието на управлението на Азербайджан да открие директна самолетна линия сред Баку и София от 1 януари следващата година, когато България ще поеме председателството на Съвета на Европейски Съюз ", разяснява президентът.

Неговият сътрудник Илхам Алиев съобщи, че е значимо двете страни да си сътрудничат и в региона на енергетиката.

" Южният газов кулоар, който ще свързва двете страни, е огромен транснационален газов план и финансовият детайл на този план е 40 милиарда $. В него вземат участие седем страни ", показва той

" От находището " Шах Дениз 2 " в Азербайджан ще постъвпа газ в България ", добавя президентът. По неговите думи локални компании имат интерес да вземат участие в газификацията у нас.

Ихман Алипиев разяснява, че в близко бъдеще ще стартира употребата на железопътната линия Баку - Тбилиси - Карс, като показва, че България може ще вземе интензивно присъединяване в този план, тъй като страните, които са по протежението на тази линия, ще получат спомагателни благоприятни условия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР