dir.bg Работодателите са длъжни да плащат тестовете на служителите си. Около

...
dir.bg
Работодателите са длъжни да плащат тестовете на служителите си. Около
Коментари Харесай

Работодателите или служителите трябва да плащат за тестовете за COVID?

 dir.bg Работодателите са длъжни да заплащат тестванията на чиновниците си. Около това мнение се сплотиха специалистът по трудово право към КНСБ Тодор Капитанов и някогашният обществен министър Иван Нейков.

" Една от най-важните отговорности на работодателя е да обезпечи безвредни условия на труд. В този смисъл той е виновен за изискванията, при които работи служащият, въпреки че законодателството ни не е създавано в изискванията на пандемия. Много от работодателите са длъжни от време на време да правят профилактични прегледи на работещите. Затова нямаме причина да кажем, че пробата за ковид е друг от това ", сподели Иван Нейков пред Нова.

 

" Когато законът изисква от работодателите да се вършат такива проби, тяхно обвързване е да го заплащат. В заповедта на министъра би трябвало да се упомене кой заплаща тестванията. Вече имаме сигнали за това, че даден шеф авансово удържа от заплатата на чиновниците за антигенни проби. Това се случва в МБАЛ Шумен ", разяснява Тодор Капитанов. По думите му хората в България всеобщо вървят заболели на работа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР