Дипломирането на бъдещите медици сега носи надеждата за бъдещето на

...
Дипломирането на бъдещите медици сега носи надеждата за бъдещето на
Коментари Харесай

Министър Меджидиев присъства на дипломирането на абсолвентите от МУ „Проф. Д-р Параскев Стоянов“ – Варна

Дипломирането на бъдещите медици в този момент носи вярата за бъдещето на тази компетентност у нас на следващия ден.

То е удостоверение, че в нашата страна продължава да има млади, дръзновени хора, които се усещат призвани да поемат по дългия и нелек път към здравето. “ Това уточни министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, който участва на дипломирането на абитуриентите от Випуск 2022 на Факултет „ Медицина “ на Медицински университет „ Проф. Д-р Параскев Стоянов “ – Варна.

„ Последните години, които изправиха медицинските експерти пред голям брой тествания, потвърдиха за следващ път какъв брой е значим този избор за обществото ни. Той дефинира развиването на здравната ни система, която постоянно би трябвало да разполага с висококвалифицирани фрагменти, подготвени да отговорят на всяко здравно предизвикателство “, акцентира доктор Меджидиев. Той означи, че заслугата за безупречната подготовка на студентите е на техните преподаватели. „ Убеден съм, че в устрема си да им предадете скъпия си опит, вие оставяте у тях ослепителен образец, който да ги води отсега нататък в кариерата и да им вдъхва нужния кураж в сложните моменти “, съобщи здравният министър. По думите му Факултетът се е утвърдил като едно от най-предпочитаните висши учебни заведения по медицина освен измежду българските, само че и измежду задграничните студенти с помощта на всеотдайната работа и неспирните старания на управлението да усъвършенства непрестанно изискванията за образователна и научна активност.

Министърът поздрави абитуриентите с сполучливото довеждане докрай. „ Бъдете упорити и непреклонни пред компликациите, които в работата на един доктор в никакъв случай не са малко, само че помнете, че, преодолявайки ги, ставаме по-силни. Придържайте се към правилата на хуманността и с всяко свое деяние издигайте престижа на определената от вас специалност “, посъветва доктор Меджидиев. „ Оттук нататък вероятностите пред вас са доста и се надявам да ги осъществите в България “, уточни в умозаключение здравният министър. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР