Дипломатите на ЕС не успяха да се споразумеят за забрана

...
Дипломатите на ЕС не успяха да се споразумеят за забрана
Коментари Харесай

ЕС не постигна споразумение за забрана на внос на руски въглища и нови санкции срещу Кремъл

Дипломатите на Европейски Съюз не съумяха да се спогодят за възбрана на вноса на съветски въглища и за нов пакет от наказания против Русия по механически аргументи, оповестява Ройтерс по данни на свои източници.

" Днес дипломатите на Европейски Съюз не съумяха да реализират единодушие по новите наказания против Русия, препоръчани от Европейска комисия, защото трябваше да бъдат решени механически въпроси, в това число дали възбраната за рандеман на въглища ще засегне съществуващи контракти ", се споделя в отчет на организацията.

Отбелязва се, че към момента не е ясно по какъв начин ще бъдат решени въпросите, само че дипломатите се надяват да реализират компромис на новата среща на пратениците на Европейски Съюз в четвъртък.

По-рано Съединени американски щати оповестиха, че чакат през днешния ден Европейският съюз да разгласи нови стъпки за понижаване на зависимостта от съветските енергийни запаси.

" Както към този момент казахме, ние намаляваме статута на Русия като водещ снабдител на сила и по този метод прекъсваме най-големия ѝ източник на експорт и бюджетни доходи... И през днешния ден ще чуете повече от Европейски Съюз за напъните им да създадат още една стъпка напред ", сподели почитан източник, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР