Дипломатическо решение на конфликта в Украйна ще има тогава, когато

...
Дипломатическо решение на конфликта в Украйна ще има тогава, когато
Коментари Харесай

Проф. Тагарев: По-добре Украйна да спре Русия, отколкото да водим война в Европа

Дипломатическо решение на спора в Украйна ще има тогава, когато стане ясно кой ще надделее от военна позиция. Естония съобщи, че дава голямо количество от наличните си гаубици. А това е гранична страна. Ако някой е заплашен, то е тя. Но там ясно се схваща, че същинската гаранция за сигурност ще пристигна тогава, когато Украйна спре Русия и я победи от военна позиция.

Това разяснява пред Нова нюз проф. Тодор Тагарев. 

Ако Украйна победи Русия, тогава най-малко за две десетилетия ще можем да си отдъхнем, че Русия няма да е способна на последваща експанзия. А не пазенето на няколко десетки оръдия, при положение, че Русия пробие Украйна и че ще би трябвало да се пазиме на идната линия, уточни той.

Норвегия също желае да даде своите Леопард 2 на Украйна. Според нея е по-добре Украйна да спре Русия, в сравнение с да се наложи да се води война някъде в Централна Европа с съветските войски. Интересното с Норвегия е, че формата, в който се събират там, с цел да решат за военна помощ, не е министерство на защитата и Министерски съвет, а взаимно съвещание на комисиите по външна политика и комисията по защита в Народното събрание, уточни той.

Ако това на съвещание се вземе решение, то по-късно изпълнителната власт го извършва, добави той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР