Дипломатическите игри са сложна материя, която очевидно не е по

...
Дипломатическите игри са сложна материя, която очевидно не е по
Коментари Харесай

Джуджето Македония победи убедително България?*

Дипломатическите игри са комплицирана материя, която явно не е по силите на новото държавно управление.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 111
Българските стратегически цели на интернационалната сцена би трябвало да бъдат в синхрон с националните ни ползи.

Тук няма да приказваме за протокол и външен тип, тъй като редица политици от по-висок сан също го нарушават, напълно в духа на прогресивизма и незачитането на обикновени правила.

По-лошата вест е, че джуджето Македония победи безапелационно България. Новият министър-председател заприказва за " фашистки режим ", за " отрицателни исторически обстоятелства, които не може да се пренебрегват ", за ужасните неща на фашистките режими и по какъв начин обаче дейностите им не са свързани с националността.

Това, че България заприказва за фашистки режим и отрицателни исторически обстоятелства е де факто признание на историческа лъжа, необятно пропагандирана в предишното, обвързвана с създаване на отрицателен облик на България.

Това е съществена съветска идея, в която се поставя знак за тъждество сред фашизъм и националсоциализъм, което от политологична и историческа позиция е безусловно погрешно. Знак за тъждество се поставя единствено в пропагандната казионна доктрина в някогашния руски съюз.

Тази догадка е споделяна постоянно единствено и само от най-индоктринираните носталгици по соца и крайните русофили. Понякога бива оправдана от новото прогресивистко ляво.

Вчера стана ясно, че българската страна легитимира тази небивалица, която е срещу българския интерес и в прорез с историческата истина. Същата догадка е главен дирек на антибългарската агитация в Македония.

Решението на България да употребява късото наименование на Северна Македония пък е вкарване в капан. Това сигурно е проследено от гръцката страна и ще носи своите последици. България бе вкарана в заиграването с името на нашата съседка, което не трябваше да бъде допускано.

Неловкото и комплицирано отговаряне на въпросите, свързани с по-спорните въпроси, издаде неопитност и се трансформира в неудачен опит за отбягване на пряк отговор. Изключително рисково е да издаваш неустановеност и нерешителност на сходна среща.

Признаването на българското малцинство на конституционално равнище в Македония ще остане единствено на думи, тъй като даже да бъде позволено за гласоподаване, 2/3 болшинство няма да получи в Народното събрание на нашата съседка.

Още по-интересното е, че Македония излезе победител и в общественото пространство с на пръв взор символичния акт, да се откаже от териториални искания! Забележете! Това е връх на цинизма, който в публичното пространство ще сътвори усещане, че Македония прави огромни отстъпки по отношение на България, вървейки по пътя на своята евроатлантическа интеграция.

България и Македония ясно дефинираха стъпките в прословутия Договор за другарство, добросъседство и съдействие сред Република България и Република Македония. Нашата съседка освен, че не съблюдава сделките, само че и извърши куп провокации.

България е на път да бъде сложена на колене от Македония. Това ще бъде един от най-големите провали във външната политика на нашата страна в новата ни история.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 111  Историк: Срещата в Скопие е предпочитание за обновяване Историк: Срещата в Скопие е предпочитание за обновяване  Османи оцени срещата сред министър председателите на България и Северна Македония като другарска Османи оцени срещата сред министър председателите на България и Северна Македония като другарска  Македонската дълбока страна не желала положително решение с България Македонската дълбока страна не желала положително решение с България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР