Дипломати от страните от ЕС обсъждат преработено предложение за рестрикциите

...
Дипломати от страните от ЕС обсъждат преработено предложение за рестрикциите
Коментари Харесай

Брюксел омекна за газа

Дипломати от страните от Европейски Съюз разискват модифицирано предложение за рестрикциите на ползване на газ, преди енергийните министри да се опитат да реализират съглашение по въпроса във вторник, предава Ройтерс.

Предложението, забелязано от организацията, ще остави на лична преценка на обособените страни да лимитират потреблението на газ, както и ще предложи набор от изключения от обвързващата цел - което на процедура значи, че страните ще бъдат изправени пред разнообразни цели.

Някои дипломати от страните от Европейски Съюз приветстваха последното предложение като основа за договорка, до момента в който други показаха опасения, че с толкоз доста изключения Европа няма да успее да спести задоволително газ, за ​​да издържи през зимата, в случай че Русия понижи доставките.

Един посланик сподели, че задачата е да се подсигурява, че страните демонстрират взаимност, като се съгласят да работят дружно, като в същото време се подсигурява, че предлагането не е отслабено толкоз доста, че да се трансформира в " тигър без зъби ".

Съгласно предлагането, направено от Чешката република, която сега ръководи Европейски Съюз, страните без връзки с газовите мрежи на Европейски Съюз ще бъдат освободени от отговорности, което може да обхване островни страни като Ирландия, Малта и Кипър.

Новото предложение оставя националните държавни управления, а не Комисията, да дават отговор за процеса за преобразяване на задачата в обвързваща, което може да се направи единствено с поддръжката на болшинството от страните.

Припомняме, че по-рано ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен предизвести, че страните от Европейски Съюз, които получават газ не от Русия, би трябвало да показват взаимност със страните, принудени да лимитират потреблението на газ през идната зима.

Европейската комисия разгласи преди няколко дни, че страните от Европейски Съюз в целия блок би трябвало да понижат потреблението на газ с 15% от 1 август до 31 март, ако шерването на тежестта би трябвало да стане действителност. Испания и Португалия възразиха, като Португалия назова настояването " несъстоятелно " и аргументира, че употребява единствено това, което е " от безспорна нужда ".

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР