Динята съдържа вода, която е 92 % от общото ѝ

...
Динята съдържа вода, която е 92 % от общото ѝ
Коментари Харесай

Чудотворният сок от диня помага при различни заболявания

Динята съдържа вода, която е 92 % от общото ѝ тегло. Чрез нея тя добре утолява жаждата. Водата е обвързвана с глюкоза и се всмуква в червата доста бързо.

Благодарение на калия тя има мощно диуретично деяние и бързо изхвърля течности и ненужни на организма отпадни субстанции. Това поддържа вярната функционалност на бъбреците, жлъчката, черния дроб и пикочните пътища, тъй че пиенето на сок от любеница ги защищава от разнообразни болести.

Целулозата в динята повлиява добре стомашно-чревния тракт и оказва помощ при запек. Смята се, че работи благотворно при сърдечни проблеми, възпаления в черния дроб и жлъчката и при хипертония. Тя е обичан плод в разнообразни краища на света.

Съдържа редица витамини и други потребни субстанции - фибри, витамини А, C, желязо, бета каротин, калций, калий. В нея няма никакъв холестерол и мазнини. Семките на плода са също доста потребни, тъй като са богати на белтъчини и от тях се извлича растително масло. Захарта ѝ е в относително ниско количество и съдържа малко калории.

Голямото количество фолиева киселина и желязо трансформират плода в добър лек и против анемия. Без проблем се употребява от диабетици, защото захарозата в нея е с доста ниско равнище. Приемът на любеница спомага за прочистването на червата и отделя холестерола от кръвта. Счита се, че витамините в динята защищават хората в преклонна възраст от атеросклероза.

Витамин С и А са водоразтворими и също повлияват организма доста добре. Поддържат здрави кости, кръвоносни съдове, венци, защищават дихателните пътища и клетките от увреждане. Много постоянно динята се включва в разнообразни диети, тъй като поддържа възприятието на задоволеност.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР