Динамично започва декември за маестро Найден Тодоров. От няколко дни

...
Динамично започва декември за маестро Найден Тодоров. От няколко дни
Коментари Харесай

Маестро Найден Тодоров дирижира Соня Йончева в Москвааи Карин Бонели в София

Динамично стартира декември за маестро Найден Тодоров. От няколко дни той е в Москва и репетира с Руския народен юношески оркестър за оперна церемония с българската прима Соня Йончева в емблематичната зала " Чайковски ". В програмата са включени арии от Верди, Пучини, Маскани, Масне, Дворжак и Чайковски. Билетите за концерта на 1 декември са с цени от 3500 до 7000 рубли и към този момент са изчерпани, научи ДУМА от Кремена Николова-Флор, реклама и връзки с медиите на Софийската филхармония.

Руският народен юношески оркестър е най-големият юношески план в оркестровата област. Създаден е през септември 2018 година с поддръжката на Фондацията за президентски грантове и Министерството на културата на Руската федерация и се създава като част от националния план " Култура ". Куратор на плана е Московската филхармония. За първите два сезона от основаването си оркестърът има 78 концерта.

Веднага откакто се завърне в България, маестро Найден Тодоров стартира подготовки със Софийската филхармония за концерт на 5 декември в зала " България ". Програмата включва Италианската симфония на Менделсон и забележителния Концерт за флейта и оркестър на Карл Филип Емануел Бах, изпълнен от солистката на Виенската филхармония Карин Бонели.

Карин Бонели

Снимка (c) Andrej Grilc

Талантът на Карин процъфтява, когато е заобиколена от креативен персони. Ето за какво тя е щастлива, че от 2012 е член на Виенската филхармония, която основава своя неповторима хармонична среда. Карин е първата жена, получила влиятелната позиция в духовата секция на оркестъра на Виенската държавна опера, а също по този начин – и във Виенската филхармония. Това е едно дълго пътешестване, почнало с първите уроци по флейта под управлението на майка ѝ. Бащата на Карин също е флейтист и професор. Впоследствие тя учи в Линц, Виена, Лион и Мюнхен с учители като Гизела Машаяки-Бир, Гюнтер Фоглмайр, Филип Букли, Волфганг Шулц, Жулиен Боудимент, Филип Бернолд и Карл-Хайнц Шютц. Взаимодействието с персони от подобен сан обезпечава на Карин Бонели детайлно схващане на разнообразни области, концепции за звукоизвличане и стилове на свирене, което ѝ разрешава да развие собствен личен интерпретационен жанр и лично музикално майсторство, без това да пречи на непрекъснатия ѝ блян към професионално израстване и развиване.

Носител на голям брой награди от състезания още от ранна възраст, Карин доста млада навлиза в света на оркестрите, свирейки с Виенската филхармония, Националния оркестър на Франция и оркестъра на Националната опера в Лион. В момента, паралелно с позицията си във Виенската фихармония, с която има щастието да свири с всички световноизвестни диригенти и солисти, тя е и член-основател на " Виенския духов квинтет ", както и на " Klangkollektiv Wien ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР