Динамично, променливо и най-вече влажно време. Това е прогнозата на

...
Динамично, променливо и най-вече влажно време. Това е прогнозата на
Коментари Харесай

Проф. Рачев обяви кога идва студа

Динамично, изменчиво и най-много влажно време. Това е прогнозата на проф. Георги Рачев за идващите дни. Живеем в забавно време, в което се случват доста върхове, изясни той в bTV.

" Утре, 11 ноември, се чака през страната да премине едва изразен циклон, който на обособени места ще докара до съществени превалявания - от 20 литра нагоре на кв. метър, само че не толкоз, колкото беше преди дни ", уточни той.

" Продължаваме да бъдем топлата част на Европа, изясни проф. Рачев. Това обаче ще се промени след сряда, когато Западна Европа ще стане по-топла, в сравнение с България. Колко студено обаче ще е с оптимални температури от порядъка на 13-15 градуса ", попита професорът. По думите му картата на аномалиите демонстрира доста, доста топъл ноември.

В София се чакат 10-13 градуса, след сряда отиваме към естествените, присъщи за ноември. Истински студеното време - с единични цифри за оптимални температури, стартира след петък.

Затоплянето тази година е най-голямо в Северна Антарктида, само че даже и останалата част на света е с по-високи температури от естественото. В Европа и канадската част на Аляска също са по-високи. В Европа са с 6-8 градуса над нормата. Включително и в Сибир, където би трябвало към този момент да е студено, температурата е над 8-10 градуса.

" Ако и ноември и декември са с малко по-високи температури - а такива са и прогнозите на международните метеоролози, 2023 година ще се окаже най-топлата до момента. Аномалиите не са с мъничко, а са доста основни. Трябва съществено да се замислим накъде вървим. Общо взето, към положително ", счита проф. Рачев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР