Димитровград. Документалният филм Димитровград - 70 години по-късно с автор

...
Димитровград. Документалният филм Димитровград - 70 години по-късно с автор
Коментари Харесай

Хасково: Документалният филм Димитровград - 70 години по-късно с автор Жоро Торнев бе представен в Димитровград

Димитровград. Документалният филм " Димитровград - 70 години по-късно " с създател Жоро Торнев бе показан в Димитровград през вчерашния ден. Премиерата събра известният режисьор, екипът на кино лентата, кметът на община Димитровград Иво Димов, общественици и жители. Това оповестиха от пресцентъра на Община Димитровград .
„ Историята ми с този филм е една от най-странните в кариерата ми. В началото по скоро ми бе конфликтно и трябваше да диря баланс в душата си поради тематиката. Голям спор бе за мен да се изправя против изключителното си отричане към социализма, като идеология. Да погледна един град, артикул на социализма, в подтекста на днешния ден. Но до момента в който правех кино лентата, моето отношение към Димитровград се промени. Това за пръв път ме накара да се замисля какъв брой значимо е човек да не има вяра на легенди, до момента в който не изпита самичък, каквато и да е теза в този живот ”, показа пред препълнената зала режисьорът Жоро Торнев.
„ Преди 2 години се събрахме с екипа, с цел да планираме програмата за 70-годишнината на Димитровград и взехме решение, че един подобен филм би трябвало да е измежду плановете. Искахме да покажем динамичното и друго развиване на града ” сподели кметът. Той добави, че филмът дава друг ракурс и принос за това има Жоро Торнев, който със своя сериозен и друг взор е дал спомагателен подтик на продукцията.
Като най-хубавият филм юридически за Димитровград с доста достоверен и човешки прочит, дефинираха кино лентата присъстващите в залата. Млади фенове споделиха, че филмът им е дал самочувствие.
Филмът „ Димитровград – 70 години по-късно “ показва историята на Димитровград със строителите бригадири, неповторимата архитектура, поета Пеньо Пенев и динамичното развиване на града. Във него могат да се видят архивни фрагменти и настоящи изявленията с разнообразни публични фигури. Предстои 25 минутният филм да бъде публикуван и преведен на британски език.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР