Димитър Вичев е емблематичен вратар на Ботев Пловдив. Титулярен страж

...
Димитър Вичев е емблематичен вратар на Ботев Пловдив. Титулярен страж
Коментари Харесай

Легендален вратар на Ботев Пд: Ветераните никой не ни зачита

Димитър Вичев е емблематичен вратар на Ботев Пловдив. Титулярен пазач на канарчетата в продължение на 16 сезона. Носител на Купата на България през 1981 година с жълто-черния екип. Пазил е и в националния тим на България. Дни преди подновяването на сезона в Първа лига той чака като най-малко отборът най-малко да задържи моментното си класиране, където е на четвърто място с еднакъв брой точки с третия Черно море.
" През есента записахме както доста положителни мачове, по този начин и някои по-колебливи. И истината е, че в случай че бяхме взели някои от тях, умерено можеше да бъдем компактно зад ЦСКА на третото място. Но и това, което постигнахме, не е по никакъв начин малко ", разяснява пред ветеранът. " От клуба ни дават безвъзмездни карти за мачовете, само че аз съм си по-често в родния ми Чирпан. Претърпях една интервенция на окото, само че съм добре… възвръщам се. Благо Блангев ми оказа помощ, закара ме до болничното заведение, след това ме върна у дома. Много съм му признателен ", добавя Вичев.
Боли го обаче забравата, на която са обречени ветераните на " канарите ". " Някъде към Нова година се събирали някакви фенчета на Ботев. Мисля, че Иван Глухчев е бил един от малцината поканени от ветераните. И тези фенчета разправяли – кои са тези митове?! Не са били поканени нито Петьо Зехтински, нито Бакалов, Панчо Раков, Пашев, Пехливанов – да не ги изреждам всички. Тези, с които бихме Барселона, Байерн Мюнхен… Не знам чия е виновността, само че се усещаме афектирани от това отношение. Преди няколко години треньор ни беше Николай Костов дружно с Коце Видолов – обаждаха се, събирахме се, питаха ни за мнение или разговаряхме по разнообразни проблеми. Сега няма такова нещо. Ние все едно, че не същестуваме. Какви ветерани или митове сме?! Легенди са тези, които имат по 15-20 мача с екипа на Ботев и след това си заминават… Гледам или чета, че в Левски честитят на някого, връчват му плакет или значка. С една дума – сещат се за ветераните си. Аз съм вратарят с най-вече мачове без позволен гол – 108 мача? Ние с Георги Велинов сме водачи в тази ранглиста. Кой е вратарят с най-вече избавени дузпи в България? Димитър Вичев. Заедно с Илия Вълов съдебномедицинска експертиза първи по този индикатор – по 12 избавени дузпи. Знам, че по едно време Илко Пиргов имаше 11, само че не съм следял по-късно дали ни е минал. Дадох живота си за Ботев Пловдив, нищо че дойдох от Чирпан. На 70-годишния ми празник предходната година никой от клуба не се обади, писмо не пратиха даже. Звъняха ми от Берое, където също съм играл. Обадиха ми се всички другари, с които сме играли в Ботев, само че не и от клуба ", приключва Вичев насълзен.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР