Димитър ПоповНовата 2024 година още в първите си дни доказва

...
Димитър ПоповНовата 2024 година още в първите си дни доказва
Коментари Харесай

2024 година: Ще има политика и шоу, но…не забравяйте парите!

Димитър Попов

Новата 2024 година още в първите си дни потвърждава едно - българската политическа сцена се е трансформирала в телевизионно реалити шоу, предопределено за всеобщо национално развлечение. Както постоянно в такива шоу стратегии, има продуценти зад кулисите, артисти, платена аудитория и фенове пред тв приемниците.
В залата на студиото и на сцената са политическите актьори, които имитират сбивания и сдобрявания, любови и омрази, нима някой се върже, че всичко в цирка е онлайн и те не са клоуни, а достоверни политици; поканената за пред камерите. В студиото аудитория крещи и приветства смешките, тъй като им е казано, че самите те са част от шоуто; някъде в страната, пред тв приемниците са насядали безучастните и апатични фенове, които понякога се кефят, свиркат, когато на сцената се сбият, само че надълбоко не имат вяра, че това шоу с нещо ги визира, тъй като към този момент

знаят истината - хладилника не го цялостни тв приемникът, а работата в чужбина

Да го кажем напряко – тези в тв приемника не могат да пипнат валутния ръб, не могат да ни извадят от Европейски Съюз и НАТО, не могат да се сприятелят с Русия, не могат да избягат от Шенген и еврозоната, не могат да счупят и бюджета. С две думи - значимите неща не зависят от тях. Темата на тяхната шоу стратегия е друга - кой какъв брой взел от баницата, какъв брой раздал и на кого, кой с коя къде замръкнал, и толкоз. Държавните политики са в коловоз, от който излизане – за благополучие – няма!
Резултатите от изборите до момента демонстрираха, че 63% от нацията го играе безучастни фенове пред тв приемниците - гледат шоуто, само че не пускат бюлетини в урните, тъй като им е омръзнало да ги будалкат, а и артистите са им пристигнали до гуша.
Публиката в студиото са другите 37% - толкоз към момента гласоподават и даже вземат участие във почитател групи, които ръкопляскат на своите и освиркват непознатите с най- огромна безрезервност. Едни от тях го вършат поради парите, други поради ползи, трети за развлечение, а четвърти просто от досада. И тъй като хората в залата все по ясно схващат, че шоуто на сцената е реплика и никой не играе себе си, те малко по-малко се изнизват около камерите и изчезват по свои каузи, тъй като би трябвало и да се яде, нали.
Когато политиката единствено забавлява публиката, политическите партии стават театрални трупи, лъжейки наляво и надясно, че съставляват достоверни гласоподаватели, а не подмолните сценаристи. Всъщност нямат гласоподаватели, имат почитатели, групирани в агитки, които бързо ще сменят трупата при потребност!
В такава среда

политиците трайно зависят единствено от парите

А те са у богатите продуценти, които с тях сортират положителни артисти, доста почитатели в студиото, отлични сценаристи и смешни смехории, които вършат качествено шоу... Бедните продуценти духат супата и толкоз.
В този ред на мисли, вижте по какъв начин наподобяват Нинова и Българска социалистическа партия в последно време. Откак изгубиха главния си продуцент Гергов, са жалка работа! Тя се сърди, тръшка се, заплашва де който свари, единствено с цел да притегли вниманието, но на тази клоунада към този момент не се хваща никой. Гледахме я дълги години, изтъркаха и се номерата, а за нови скечове пари явно няма!
Виж трупата на Копейкин се държи на равнище. Там има богати съветско говорещи продуценти, които наливат задоволително пари, с цел да държат тази натрупа и на площадите, и в Народното събрание.
Изненадата на сезона обаче е Движение за права и свободи. Как мислите би трябвало да се пояснява трагичното писмо на Доган? Ако беше достоверно, трябваше да е малко и ясно - Пеевски не става за ръководител, тъй като:
-Вътре в придвижването има съществено недоволство против него - едно тъй като е българин, и второ тъй като Пеевски има легенда от мутренските години.
-Пеевски постанова нов жанр на ръководство, който наподобява не знае мярка в пазаруването и продаването на въздействие в самата партия.
-Реджеб Ердоган не е склонен Пеевски да оглави Движение за права и свободи, защото в Турция му бяха забранили да минава границата по едно време, а изселническите организации там напряко го отхвърлят.
-Американското посолство не е според партиен водач на евроатлантическа партия да е човек от листата Магнитски, с багажа и предишното на Пеевски.
Вместо това в писмото написа, че Пеевски ще стане съпредседател на Движение за права и свободи и отново ще ръководи, но с различен съпредседател.
Защо Доган не се отхвърля от Пеевски при толкоз явни негативи? Ами тъй като

Пеевски държи парите, а на Движение за права и свободи им трябват доста пари,

с цел да се удържат на политическата сцена. И с цел да е ясно, че става дума единствено за пари, ще напомня - другият съпредседател, който готвят - Джевдет Чакъров, е един от тримата най-богати в Движение за права и свободи. С неговото предопределение обезпечават втори сигурен източник на финансиране на шоуто, без да изпускат първия. Та по тази причина Доган играе този спектакъл с писмата – включва се и той в националното шоу като продуцент.
Главната атракция по тв приемника обаче, без подозрение, е ПП-ДБ. Удивително е по какъв начин тази натрупа от инцидентни дилетанти, хванати от улицата, само че продуцирани от най-богатите политически магнати, се трансформира в шоу програмата на всички малките екрани и на всички вероятни канали. Вече втора година тези протестъри онлайн, които желаеха да вършат политика пред камерите и на ярко, на мрачно и зад кулисите получават цялата власт на тепсия. При това не губят и тези пред тв приемниците, тъй като имат едно преимущество – те са достоверно глупави, а това в едно реалити шоу същински забавлява най-широка аудитория.
Крепи ги, естествено, и техния враг- сътрудник ГЕРБ, който добре познава и сцената, и задкулисието. Тази партия също като останалите губи почитатели, само че с помощта на огромния опит и актьорски гений на Бойко Борисов, към момента не излиза от сърцата на публиката. Нещо повече – до ПП-ДБ ГЕРБ даже наподобява на достоверна политическа партия, което е удивително достижение за шоуто, в което вземат участие.
Смешното е, че Има Такъв Народ, партията на Славчо Трифонов, която публично вкара шоу стратегиите в политиката, в последна сметка

към този момент не е нито шоу, нито партия

Тя е хибрид, който съществува с помощта на нечии пари и на нечия нелепост, както и на персоналните почитатели на продуцента Слави – задоволително на брой, с цел да изпълнят една каруца с депутати.
Ротацията наближава, и както написа в авансово публикуваната стратегия, шоуто ще има нов водещ – Мария Габриел. И тъй като са ни споделили, че всичко е онлайн и без сюжет, ние чупим пръсти и се чудим ще смени ли тя конферансието Денков или не. Ще има ли нови занимания, или тези там на сцената най-после ще се сбият, че да потвърдят на всичките фенове какъв брой са достоверни и по какъв начин живия живот прави самата политика.
Няма потребност от чупене на пръсти. Ще ви кажа нещо значимо за шоу стратегиите – защото в тях са вложени доста пари, постоянно има прелиминарен, а и авариен сюжет. Не вярвайте на продуценти, които ви лъжат, че не знаели какво ще създадат актьорите на сцената. Не ви споделят финала, с цел да има изненада и съспенс, тъй като подобен е жанрът. Обаче в този бизнес си има едно

златно и неотменимо предписание – продуцентите би трябвало да си върнат парите

най-после. Другото е развлечение за публиката и овации.
И тъй като се обрисува занимателна Нова година, желая да пожелая на всички фенове, които четат или гледат политическото шоу, здраве, самообладание, най-много цялостен Шенген и еврозона, тъй като без отворените граници и еврото сме за на никое място!
Честита новата 2024 година!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР