Британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли заяви, че правителството

...
Британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли заяви, че правителството
Коментари Харесай

Великобритания ще експулсира руския аташе по отбраната

Британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли съобщи, че държавното управление ще експулсира съветски аташе по защитата, " който е недеклариран офицер от военното разузнаване ", оповестява Sky News.

Министърът на вътрешните работи Джеймс Клевърли e декларирал, че ограниченията са подхванати заради " безразсъдните и рискови дейности на съветското държавно управление в цяла Европа ".

" Мога да кажа на Камарата на общините, че ще експулсираме съветския аташе по защитата, който не е заявил, че е офицер от военното разузнаване ", е декларирал той.

След това той е обрисувал и други ограничения, които ще бъдат признати.

" Ще отнемем статута на дипломатически пространства на няколко парцела, благосъстоятелност на Русия в Обединеното кралство, които съгласно нас са били употребявани за разследващи цели. Налагаме и нови ограничавания за съветските дипломатически визи, в това число ограничение на времето, което съветските дипломати могат да прекарат в Обединеното кралство ".

" Нашето обръщение към Русия е ясно: спрете тази противозаконна война. Изтеглете войските си от Украйна. Прекратете тази злонамерена активност ", е допълнил английският министър.

Клевърли съобщи пред Народното събрание, че Обединеното кралство също по този начин ще отнеме дипломатическия статут на няколко парцела, благосъстоятелност на Русия, в това число един в южното графство Съсекс и различен в Лондон, " които съгласно нас са били употребявани за разследващи цели ".

" Кремъл ще реагира уместно ", е коментирала представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР