Димитър МаноловРоден на 23 август 1958 г. в гр.София. Завършва средното

...
Димитър МаноловРоден на 23 август 1958 г. в гр.София.
Завършва средното
Коментари Харесай

Димитър Манолов за novini.bg: Как ще съществува нашата енергийна система без топлоелектрическите централи?

Димитър Манолов  Димитър Манолов Роден на 23 август 1958 година в гр.София. Завършва междинното си обучение в 35-та гимназия с преподаване е президент на КТ „ Подкрепа “. Роден е на 23 август 1958 година в София. Магистър инженер по строителство на здания и уреди. Член е на КТ " Подкрепа " от ноември 1989 година, има синдикален опит над 30 години.

- Г-н Манолов, смятате ли, че може да има рационално решение на обстановката с енергетиците и миньорите, или те са просто обречени?

- Разумни други възможности постоянно има, само че въпросът е дали някой ги търси. Проблемът в сегашната обстановка е, че не просто няма никакви други възможности, а по-скоро е противоположното

– интензивно се търси метод по какъв начин да бъде унищожена българската енергетика.

- Вие не подписахте съглашението с държавното управление, само че сътрудниците ви от КНСБ подписаха. Какъв е коментарът ви по тази причина?

- Не зная претекстовете на сътрудниците от КНСБ, само че съм наясно за какво аз не го подписах. Всичко в този документ, за което се приказва и възнамерява като действия, беше без гаранции, че ще стане действителност. Имаме две решения на Народното събрание по тези въпроси, само че все още нищо не е осъществено. Едно такова съглашение не съдържа в себе си никакви гаранции, че обещаното ще се случи на процедура. Много е тъжно, че решенията на Народното събрание не се вземат насериозно, не се извършват и никой не носи отговорност по тази причина.

- От 2009 година се приказва за закриване на въглищните централи, за какво до момента никой нищо не направи за работещите там?

- Нека да степенуваме по значимост проблемите там. Досега не се знае в какво ще бъдат преквалифицирани служащите, от кого и по какъв начин.

Най-важният въпрос обаче е по какъв начин ще съществува нашата енергийна система без топло- електрическите централи. Нямаме отговор.

Вечер и заран, когато всички си пускаме електроуредите у дома и няма нито една апаратура за произвеждане на електрическа енергия без топло-електрическите централи и никаква опция, какво ще стане! Засега тук чуваме единствено някакви свободни съчинения в областта на фантастиката, само че никой нищо съответно не предлага. Затова до момента в който не бъде открита техническа опция на топло-електрическите централи, не може и дума да става те да бъдат закривани. С всички ангажименти, които могат да се вършат по тематиката, тъй като в действителност това са остарели уреди на по над 100 години, има доста проблеми, само че никой не е измислил нещо рационално, което да ги замести.



- Хората от Мариците са още на автомагистралата, по какъв начин ще завърши този спор?

- Конфликтът може да завърши по няколко метода.

Идеята да приключи потребно за България, към този момент не съществува, за жалост.

Възможност е служащите в централите да пернат шалтера на енергетиката, с цел да се разбере какъв брой са значими централите.

- След дни са локалните избори, отчаянието и безверието ли отхвърлят хората да гласоподават – де факто малко над 8 на 100 от имащите право на глас избират властта?

- Направо е трагично, че управниците през всичките години обратно отхвърлиха хората да упражняват своите конституционни права. Наблюдаваме някакви борби на твърди партийни ядра, а множеството хора не се интересуват от публичния живот, от политиката, която пък участва всеки ден в живота им.

- Вие сте строителен инженер, харесвате ли строителството в столицата, въобще в страната?

- София е моят роден град, той е забавен и в него са се случвали доста неща през годините обратно. Ясно е, че има проблем с презастрояването, с унищожаването на зелените градинки и растителността и това е годно освен за столицата, а и за цялата страна. Някои хора просто през годините взеха решение да забогатяват като строят без правила и ред.

Пропуснахме доста време да подхождаме мъдро и нанесохме непоправими вреди на града.

Да забележим какво ще вършим отсега нататък с огромните проблеми, които основават неудобства на хората – превоз, улична инфраструктура, непорочност, детски градини, водоснабдяване и така нататък и тъй наречените.

- След 30 и недостатък години, смятате ли, че демокрацията у нас е реализирана?

- Да, тя е развой и е като всички сходни в останалите страни. Друг е въпросът, че някои у нас страдат от синдрома „ Кореком ” – постоянно цъкат по непознатите артикули и ругаят родните, нищо че нерядко тези извън единствено са загънати в по-лъскави опаковки. Никъде не съществува съвършен свят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР