Димитър Кузманов за трета поредна седмица играе в турнир от

...
Димитър Кузманов за трета поредна седмица играе в турнир от
Коментари Харесай

Кузманов не можа да спре серията на двукратния шампион в Индия и напусна турнира в Пуна

Димитър Кузманов за трета поредна седмица играе в шампионат от сериите " Чаланджър " в индийски град, като в Бенгалуру съумя да доближи до първия си четвъртфинал през новия сезон, само че беше спрян от някогашния ATP финалист - Джеймс Дъкуърт. В Пуна пък ориста на българина беше сходна, тъй като през днешния ден той не може да се опълчи на различен австралиец, а точно Макс Пърсел, който надигра с удобното 6:2 6:4.

Именно Пърсел завоюва купите на предходните два шампионата, в които Мико взе присъединяване и нямаше проблеми да усили серията си на 12 следващи победи. Това беше и последната към този момент изява на пловдивчанина в тази част на света, тъй като в този момент му следва пътешестване към Турция, където ще вземе присъединяване на Чаланджър съревнование на червени кортове ( 6-12 март).

Двубоят стартира добре за родния ни представител, чиито подавания вървяха безпроблемно и той поддържаше преднината си до 2:1. Постепенно австралиецът откри метод да заобикаля все по-често разиграванията от дъното на корта, в които българинът го надиграваше и се стараеше да слага под непрекъснат натиска нашия съотечественик. Кузманов непрекъснато трябваше да прибягва до минаващи удари, само че Пърсел очевидно показваше за какво е първенец от Уимбълдън на двойки и не отпусна нито гейм повече на противника си в откриващата част.

Вторият сет вървеше равностойно, като Мико постоянно извличаше неточности от съперниковата ракета. За страдание, то Кузманов се пропука уверено в седмия гейм, когато направи няколко уверено пропуща от комфортни позиции. Впоследствие нашето момче отрази цели три мачбола поред на лично подаване, единствено че нямаше сили да направи нещо значимо на ретур и третият подложен се поздрави със законосъобразен триумф.

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР