Димитър Кузманов стартира по впечатляващ начин сезона си на клей,

...
Димитър Кузманов стартира по впечатляващ начин сезона си на клей,
Коментари Харесай

Поредна преодоляна квалификация: Кузманов намери място в основната схема на турнира в Прага

Димитър Кузманов започва по впечатляващ метод сезона си на клей, откакто преодоля квалификациите на АТР 250 шампионата в Маракеш, където след това записа дебютната си победа в съществена скица на шампионат от подобен сан на червени кортове, преди да напусне надпреварата във втория стадий. Последва неудачен опит за българина да преодолее пресявките на конкуренцията от същия диаметър в Баня Лука, преди през днешния ден, при завръщането си в Чаланджър Тура за шампионата в Прага, Мико да се оправи безпроблемно със съпротивата на 12-ия подложен в квалификациите Алехандро Моро Каняс. Втората ни ракета се нуждаеше от тъкмо час и 35 минути на корта, с цел да се наложи с крайното 6:2 6:4 над испанеца, с което подпечата класирането си за главната скица в чешката столица.

Още през цялото време на дуела ясно личеше желанието на пловдивчанина да държи топката в корта, където се усещаше убеден в своите умения, до момента в който международният номер 289 не съумяваше да поддържа ритъма на родния ни представител и допускаше пръв неправилност. Именно тази тактика изведе Кузманов, който в допълнение сервираше на чудесно ниво, до серия от пет следващи гейма в неговия актив, при което необезпокоявано се поздрави с триумфа в откриващия сет.

На старта на втората част картината от по-рано в срещата се повтори напълно и въпреки Мико да пропусна поредност от брейкболи в дебютното подаване на Моро Каняс, то оттова насетне испанецът нямаше отговор против стила на международния номер 191, който проби поредно на два пъти. Българинът разви преднината си в резултата до 4:1, преди да станем очевидци на сериозен спад в нивото му, от който се възползва 12-ият подложен и паритетът възцари. Мигновено обаче Кузманов съумя да се активизира, като още веднъж беше безукорен при размените от дъното на корта и осъществя пробив в деветия гейм, с цел да постави точка на разногласието броени минути по-късно на личен сервис, официализирайки успеха си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР