Димитър Кузманов изпраща една отлична седмица за себе си, през

...
Димитър Кузманов изпраща една отлична седмица за себе си, през
Коментари Харесай

Няма да има титла: Кузманов се бори, но отстъпи на топ поставения във финала

Димитър Кузманов изпраща една отлична седмица за себе си, през която доближи до своя трети Чаланджър край в кариерата си и несъмнено може да бъде удовлетворен от постигнатото, въпреки че през днешния ден отстъпи на топ поставения Александър Вукич и по този начин се размина с купата в Бенгалуру. Все отново Мико записа четири превъзходни победи над противници с по-висок от неговия ранкинг и това ще му разреши от на следващия ден още веднъж да откри място в топ 200 на света. Днес началният удар на австралиеца направи основната разлика сред двамата на корта, а родният ни представител не беше оптимално акуратен при своите опция и най-после се поддаде на нервите, което оказа помощ на Вукич да се наложи с 6:4 6:4 и по този начин да стане първенец в шампионата.

Световният номер 135 показваше по-голяма експанзия в дейностите си и постоянно пласираше неспасяеми форхенди в началните минути, до момента в който пловдивчанинът беше заел прекомерно изчаквателна позиция и резонно позволи ранен пробив. Впоследствие втората ни ракета се добра до късмет за реализирането на рибрейк, единствено че позволи рутинна неточност от центъра на корта, като оттова насетне любимецът стабилизира представянето си на лично подаван и докара частта до сполучлив за себе си свършек.

Кузманов се опита да заиграе с по-голяма заостреност, само че като че ли не усещаше топката оптимално добре и нямаше нужната убеденост в нанасянето на завършващия удар. Тези условия доведоха до значително неточности за нашия съотечественик от привидно печеливши обстановки и Вукич още веднъж се откъсна с брейк напред. Българинът незабавно получи цели три благоприятни условия да възвърне паритета в резултата, единствено че влезе в серия от извънредно посредствени ретури и още веднъж пропусна да отмъкне съперниковия начален удар.

Това рефлектира съществено върху Мико, който не скри яростта си и разреши на нервите да вземат връх над него, а австралиецът остана спокоен и затвори срещата посредством три следващи аса.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР