Димитър Желязков – Очите плащал по 1500 лв. на наемници,

...
Димитър Желязков – Очите плащал по 1500 лв. на наемници,
Коментари Харесай

Очите плащал по 1500 лв. на палеж! Искал по 400 лв. от сергия в Слънчев бряг!

Димитър Желязков – Очите плащал по 1500 лева на наемници, с цел да извършат палежи на набелязани от него обекти, чиито притежатели отказвали да се регистрират на бандата му. Това стана ясно по време на мярката на шестия арестуван от групата за рекет – 42-годишния Калоян Янев от Ямбол, написа " Телеграф ".

Мъжът бе арестуван на 5 август на летище София, откакто бе разгласен за интернационално търсене и непринудено се завърна от Испания. Наблюдаващият прокурор Евгения Станкова изясни пред спецсъда, че по инструкции на Очите Янев е наемал хора, които да правят палежите. Целта била при възможното им откриване те да не са част от бандата, с цел да не бъде разобличена. За самия Янев има данни, че е съпричастен към опожаряването на ресторанта на Божидар Кузманов – Божо Кравата " Фор Ю " през предходната година. В това заведение през 2016 година бе прострелян Очите.

Според обвиняването Янев е обвързван и с палежа на казино " Хризантема " в Слънчев бряг. От държавното обвиняване акцентираха, че групата на Очите си е имала обособена наказателна бригада, която е ръководена от Радослав Николов – Рачо и Венцислав Христов – Лавацата. Те събирали отчисленията от търговците по Южното Черноморие. Силоваците прибирали по 400 лева месечно рекет от сергия в Слънчев бряг.

По направление в бизнеса с трупове пък ръководители били Йордан Въчев – Ларша и Иван Пишиев. Те прибирали от траурните организации по 150 лева от всяко заравяне по Южното Черноморие. Тези данни се разкриват от очевидците Стоян Петков, Георги Янев, Красимир Тодоров, Румяна Черкезова и Стефка Андонова, както и от такива с загадка идентичност по делото. Стоян Петков твърди, че е бил малтретиран в дома си от Калоян Янев, за който знаел, че работи към охранителната компания " Аркус сигурност ". Здрави момчета желали да се заплаща за защита, а който търговец не се съгласявал, бивал наказван с палеж или побой. Свидетелката Черкезова пък е разкрила, че е пребита с револвер на гробищата в Бургас, била принудена да трансферира джипа си " Грейт Уоу " на Ларша и да заплаща на групата на Очите.

Спецсъдът взе решение да остави Калоян Янев под стража, без значение че самичък се е предал и е съдействал на следствието. От прокуратурата обясниха, че Янев е шестият арестуван, само че се работи интензивно и задържаните ще набъбват.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР