Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров имат опита, идеите

...
Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров имат опита, идеите
Коментари Харесай

Ричард Дън пред bTV: Бербатов, Мартин и Стилиян имат опита, идеите и знанията

Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров имат опита, концепциите и знанията да ръководят ловко българския футбол. Това съобщи в изявление пред bTV някогашният ирландски национал Ричард Дън.

Защитникът, който прекара кариерата си най-вече в британската Висша лига (431 мача), се върна към спомените от сложните мачове против " лъвовете ", както и от измамата на Тиери Анри, класирала Франция на Мондиал 2010 за сметка на Ирландия.

" С хора като Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров е доста значимо да се употребява техният опит, тъй като те ще създадат вашия отбор мощен. Знаят чудесно по какъв начин тъкмо. С опита и достиженията, които те имат в националния тим, могат умерено да ви кажат за какво България сега не е стигнала до цялостния си капацитет. Могат да посочат аргументите националният ви тим да не е взел участие скоро на европейско или международно състезание. Бербатов, Мартин и Стилиян имат опита, концепциите, играли са в доста огромни мачове и знаят по какъв начин работи една организация. ", разяснява Дън.



" От времето ми, прекарано със Стилиян Петров (в " Астън Вила " сред 2009 и 2013 г.), мога да ви кажа, че той сигурно има качествата да води. Страхотен човек е и мисли в вярната посока. Стан знае какво е належащо, с цел да има напредък. Ако би трябвало да бъда почтен, не съм осведомен с презентацията им на президентската кандидатура на Бербатов, само че Стилиян е човек, който схваща от футбола и знае по какъв начин да го ръководи. Стан би построил сполучлива конструкция. "

Снимка: Lap.bg

Запитан какво счита за оттеглената оставка на Борислав Михайлов като президент на БФС, Дън бе безапелационен, че е невероятно това да се случи в друга страна.

" Няма значение дали са минали 6 месеца или 12 месеца. Няма по какъв начин да се завърнеш след расистки скандал. Така единствено вървиш обратно. Ако искаш нещата да се развиват към едно по-добро бъдеще, би трябвало да дадеш път на новата генерация да ръководи. Не е единствено за положителното на тима. Това, което би трябвало да се направи, е за страната и за спорта, с цел да се движи в вярната посока. За да може след това тимът да ви показва на международно равнище, а вие да имате мотиви за горделивост. "

Дън има два мача против България - равенства 1:1 в квалификациите за международното състезание през 2010 година Един от дуелите е специфичен за него.

" Спомням си добре мача в Дъблин. Игра се на " Кроук Парк ", тъй като националният стадион бе в ремонт. За нас ирландците беше особено да играем там. Спомням си гола, който означих против вас още в самото начало. Едно от нещата, които няма да не помни, е че Стилиян Петров бе състезател на мача, а ние извадихме шанс, че се добрахме до тъждество. Стилиян просто бе най-хубавият на терена. "

" Относно втория мач – мисля, че двата тима бяха много равностойни, а и останалите в групата бяха доста положителни. Смятам, че в случай че в този момент, както Ирландия, по този начин и България, погледнат обратно към тези футболисти, които имахме, бихме се съгласили, че са доста по-добри от сегашните. "

" Ще ви издам нещо - за мача в София бях контузен. В съблекалнята на ст. “Васил Левски” лекарският екип ми би инжекция в коляното. Смятам, че се показах добре, припомням си и гола, който означих. Имахме директен свободен удар. Секунди преди осъществяването Джон О'Шей пристигна при мен и ми сподели " Ще увлека Бербатов, желая ти да играеш с глава ". О'Шей се оправи, а аз вкарах. "

Тогава Ирландия стигна до бараж за присъединяване на мондиала, в който загуби от Франция с общ резултат 1:2. " Петлите " се постановиха с помощта на игра с ръка на Тиери Анри, асистирал на Уилям Галас за решителния гол. Дън показа, че Анри признал за измамата, само че по този начин и не поднесъл своите извинения.



" Ако би трябвало да бъда почтен, не чакам опрощение от Анри. Точно поради това хората в Ирландия не го харесват. Това е тематика, която се разяснява до ден сегашен. Ако някой ме попита дали бих направил това, което Анри стори против нас, щях да ви отговоря с " да ". Това е футболът. По време на мач се опитваш да направиш всичко допустимо твоят тим да стигне до финала. Едва ли Анри е почнал дуела с мисълта, че ще играе с ръка, с цел да асистира за победния гол. Той сигурно се усеща неловко. Аз нямам положителни мемоари от Анри поради този миг и доста други, само че той направи много за страната си. Не мисля, че бе чак толкоз зле, тъй като аз бих сторил същото. "

" Ако тогава имаше VAR, сигурно щеше да е друго. Съдията щеше да прегледа обстановката. Всички обаче видяхме, че системата за видеоповторения може да бъде и не чак толкоз положително нещо. Смятам, че основава проблеми във Висшата лига. "

Какви са усещанията на Дън от Мартин Петров и Валери Божинов, с които бе съотборник в " Манчестър Сити " сред 2007 и 2010 година, и още - вижте във видеото.

А коментара на ирландеца преди финала в Шампионската лига сред " Сити " и " Челси " - очаквайте на следващия ден в студиото ни преди борбата за трофея от 21:00 ч. по bTV Action.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР