Димитър Бербатов беше избран категорично за президент на БФС на

...
Димитър Бербатов беше избран категорично за президент на БФС на
Коментари Харесай

Броенето приключи! Избраха благоевградчанина Д. Бербатов за президент на БФС

Димитър Бербатов беше определен изрично за президент на БФС на днешния различен конгрес.

Той се организира на мястото и във времето на отсрочения поради правосъдни каузи постоянен конгрес, като някогашният футболист и подкрепящи го делегати се появиха пред НДК тази заран към 10:00 часа и настояха за провеждането му, съобщи Блиц спорт.

За някогашния футболист от Благоевград гласоподаваха 76 от 76 делегати на конгреса, които по-рано през днешния ден освободиха сегашния президент Борислав Михайлов (със 75 гласа "за ") и одобриха препоръчаните промени в устава на БФС, съгласно които президентът на централата може да заема поста не повече от 3 мандата (75 гласа "за "), а членовете на Изпълкома се понижават от 15 на 9 (74 гласа "за ").

Конгресът бе пресечен за малко в ранния следобяд поради поява на полицията, като униформените се отзоваха в НДК по неизвестен сигнал на телефон 112.

Междувременно от предходно определеното управление на БФС, отпред с Борислав Михайлов, реагираха на събитията в НДК с декларация, наричайки конгреса "фарс " и "недопустима демонстрация, легитимираща анархизма и беззаконието в страната ни ".

Освен това сезира българските управляващи, УЕФА и ФИФА за дейностите на Бербатов. Сега на конгреса остана на бъде гласувана последната точка - Избор на членове на Изпълкома, които би трябвало да бъдат 9, а не досегашните 15 души.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР