Дилемата на Сара Бингам е тази, пред която никой родител

...
Дилемата на Сара Бингам е тази, пред която никой родител
Коментари Харесай

Трагично: Две деца се нуждаят от нов бъбрек, майка им може да е донор, но кое да спаси?

Дилемата на Сара Бингам е тази, пред която никой родител не би желал да се изправи, написа БГНЕС.
48-годишната жена е майка на две деца - Ной на 20 години и Ариел на 16 години, които са изправени пред едно и също здравно положение: нефронофтиза. Това е генетично заболяване, което предизвиква инфектиране и формиране на цикатрикси в бъбреците и през последните месеци са се влошили. И двамата са стигнали до точката, в която се нуждаят от бъбречна трансплантация. Сара Бингам е съвместима с децата си, само че не и брачният партньор ѝ Дарил, оповестява BBC.
 Сърце за трансплантация оцеля при злополука на хеликоптер Сърце за трансплантация оцеля при злополука на хеликоптер
Донорско сърце преодоля рухването на медицински хеликоптер на площадката пред болничното заведение и на лекаря, който го носеше в контейнера, съобщ...
" Бях подготвена да дам на щерка си бъбрек, само че по-късно синът ми изпадна в положение на бъбречна непълнота и също се нуждае от бъбрек. Очевидно имам единствено един, който мога да даря ", споделя дамата със угриженост.
" Бъбречните медицински екипи не ви притискат да вземете решение, тъй като се излагате на риск, като дарите бъбрек. Трябва да вземете това решение сами ", изяснява дамата от Хексам, който се намира в северната част на Англия.
Драмата за семейство Бингам стартира през 2016 година, когато Ариел стартира да се усеща непрекъснато изтощена. Нейната отмалялост в началото считат, че се дължи на напрежението от учебните изпити, само че тестванията в болничното заведение " Кралица Виктория " откриват, че тя има нефронофтиза. Тестовете демонстрират и, че Сара Бингам е съчетаем донор за щерка си Ариел за трансплантация.
Но през 2019 година синът ѝ Ной също се разболява и е диагностициран със същото заболяване. Той е постоянен, само че ще би трябвало да напълнее, с цел да се подложи на трансплантация.
" Очевидно, като майка, когато имаш две деца, които се нуждаят от трансплантация на бъбрек и се надяваш да дадеш бъбрека си на едното, а внезапно и другото се нуждае от подобен, изпадаш в страшна алтернатива ", споделя Бингъм.
 На смъртно легло донор избави живота на трима души На смъртно легло донор избави живота на трима души
Лекарските екипи на Военномедицинска академия (ВМА) и Университетска болница " Лозенец " дадоха опция за по-добър живот на трима наш...
Синът ѝ е " доста зле ", само че постоянно е на диализа и към този момент е в устойчиво положение. Бъбречната функционалност на щерка ѝ " се е влошила най-вече през последната година “ и евентуално тя първо ще се нуждае от трансплантация. Двойката има още един наследник, Каспър, на 12 години, който се тества за заболяването.
Професор Джон Сайер, експерт по бъбречни грижи в болница " Фрийман " в Нюкасъл, който лекува Ной, сподели, че нефронофтизата визира към един на 100 000 души.
" Ясно е, че има алтернатива, защото има дефицит на донори за пациенти, които се нуждаят от бъбречна трансплантация. Но самата бъбречна непълнота не е необичайност ", изяснява специалистът.
Времето за изчакване за трансплантация е приблизително три години, споделя Сайер, тъй че пациентите постоянно са изправени пред " уморителна и плашеща " обстановка.
Една вяра за фамилията е, че двама другари на двойката, които са съвместими с Ной, могат да бъдат донори.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР