Дилърите на Porsche в китайския град Инчуан обявиха продажбата на

...
Дилърите на Porsche в китайския град Инчуан обявиха продажбата на
Коментари Харесай

В Китай забравиха една нула и пуснаха ново Porsche за 18 000 долара

Дилърите на Porsche в китайския град Инчуан оповестиха продажбата на единствената си нова Panamera в наличност за 124 000 юана или 18 300 $.

Цената притегли стотици кандидат-купувачи. По думите им офертата била повече от преференциална. Зад " промоцията " обаче стояла човешка неточност - в цената липсвала още една спомагателна нула. Вместо $18 300, тя трябвало да е 183 000 $, написа Би Би Си.

В централата на Porsche в Германия незабавно виждат нещо неправилно. Обявата е отстранена неотложно, а от Porsche връщат първичната вноска на първия покупател.

Инцидентът провокира вълна от мнения в китайските обществени медии. Някои са на мнение, че той в действителност е добре премерена рекламна акция.

Други упрекват компанията в безнаказаност. Според тях Porsche не е трябвало да се отмятат от договорката, щом към този момент са имали преведени пари за нея. Не липсват и шеговити мнения, като " Ето за какво не си закупувам Porsche ".

Porsche стартира да продава коли в Китай преди повече от 20 години. Сега азиатската страна е най-големият пазар на Porsche в света . Само за първата половина на 2022 година продажби възлизат на 6,2 милиарда $.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР